19 april, Kategori: Båtliv

Andra dagen i Toul. 17 april.

Dagsregn och åska. Odd skruvar och fixar, jag handlar och flänger omkring. Sigge kryper längst in i förpiken, under vår säng, när det mullrar.
Fredag betyder grönsaksmarknad, här finns redan färsk sparris och en massa andra primörer. Hittade också en affär med ekologiska varor, bl a fullkornsflingor av havre och råg, omöjligt att köpa i vanliga supermarche. Nu är det bara min dagliga Keso jag måste avstå från när vi är i båten.
Goda nyheter hemifrån, mamma kommer in på ett äldreboende, en ängslan mindre för oss syskon och mycket bättre för henne. Och hon är helt med på det själv, vilken lättnad!
Jag längtar efter innehållet i de lådor vi skickat hit med posten. Trettio kg nödvändigheter. Bland annat en packe GI och LCHF receptbilagor från olika tidningar.
Nyss knackade det på utsidan, Henk och Marjolein har anlänt till sin båt och bjöd in oss på kvällsprat imorgon. De har bestämt sig för att segla till Patagonien efter Frankrikes kanaler. ”Undrar om vi skulle klara det?” sa Odd prövande till mig efteråt. (Du trodde kanske att det är jag som är båtlivshetsaren i familjen?) Jag svarade inte. Som tur är kommer vi aldrig att ha råd med båten som skulle krävas för ett sånt äventyr.

image

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.