19 april, Kategori: Båtliv

Tredje dagen i Toul. Lördag 18 april.

Strålande sol men hård, kall vind. Odd borrar och skruvar för att få vår nya internetantenn Glomex Webb Boat på plats. Facit av förra årets komplicerade installation blev att det kostade massor av tid och pengar och aldrig fungerade. Nu tar vi nya tag. Fortsättning följer.
Jag har handlat mossdödande medel på byggvaruhuset och börjat skura överbyggnaden.
Vi besökte den lokala vinproducenten för provsmakning och bunkring och gick därifrån med tolv flaskor och akut magkatarr (jag). Man kan inte behandla en 5/2-mage hur som helst insåg jag när jag rekapitulerade dagens födointag. Förlåt. Fullkornsgröt, sparris, musslor, paté, en jättesallad och provsmakning av sju sorters vin är kanske lite hårdsmält efter en dag utan något alls?
Det blev att hålla sig till vatten och koltabletter (jag) hela kvällen i Henks och Marjoleins båt. (Konstigt, ändå gick det åt tre flaskor vin och en massa ost och baguetter.) Henk visade rutten för deras jordenruntseglingar, den förra och den kommande. Vi pratade sjösjuka och skräck. Marjolein berättade om sitt knep att kontrollera rädsla – då sjunger hon.
Imorgon ska vi ta det lugnt. Avfärd mot Lagarde är framflyttad till måndag.

Aha, är det så champagnekorken kommer på plats!”

image

 

Henk visar förra  jordenruntrutten. Nästa år tar de av söderut från Brasilien.

image

Kommentarer

 1. Kommentar av marianne den 20 april, 2015 kl 09:30

  Hej!
  Vad roligt att ni är på väg igen! Det skall bli spännande att följa er på avstånd!
  Lycka till med era förberedelser och ha det gott!
  /Marianne

  PS Testa att sjunga när du är rädd! Det funkar för mig med!
  DS

 2. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 22 april, 2015 kl 02:41

  Hej Marianne, tack för att du följer med. 🙂 Men vad ska man sjunga? Tror jag har hjärnmörker när jag är riktigt livrädd. Skulle nog bara komma på Lille katt eller nåt sånt…

Kommenteringen är stängd.