26 april, Kategori: Båtliv

Färdigvaxade i Lagarde 26 april.

Tuppar gal, kossor råmar på avstånd och kyrkklockorna ringer varje kvart. Annars är det helt tyst och stilla i Lagarde hela söndagen. Några bybor på promenad kommer förbi och undrar vart vi ska och varifrån vi kommer. Vi jobbar som besatta för att bli klara med vaxning och polering. Inte blir det så spegelblankt som när vi stod inomhus med ställning och hade rätt sorts polertrissor. Men det får duga. Imorgon efter lunch vill vi ge oss av.

Vid femtiden börjar hyrbåtarna från Navig France återvända efter helgens äventyr. Upprymda och självsäkra rusar de motorerna, vänder och trixar och backar in på en ledig plats vid pontonen. Det ser ut som Båtarna på Liseberg fast i större skala. Varför hyrde aldrig vi kanalbåt i Frankrike när barnen var små? Vilka hinder hittade vi på för att låta bli?

Lagarde

Hamnen sedd från andra sidan kanalen.

hyrbåt

Vilken avslutning på familjeutflykten, pojken i fören fick en fisk på kroken i hamnbassängen!

kanalbåt

Det här kompisgänget med barn och gitarr möttes av en välkomstkommitte med levande reggaemusik. De största kanalbåtarna har fyra dubbelhytter. Alla båtar har toa, kök och gps och sänglinne ingår. Man behöver inga som helst tillstånd eller examen för att köra dem. Precis som på Liseberg!

 

Kommentarer

  1. Kommentar av Bluesette den 29 april, 2015 kl 09:54

    Ja, det är märkligt att vi skeppare med egen båt måste ha kanalintyg för att få gå på kanalerna. Vi försökte hålla oss så långt ifrån dessa tivoliekipage som möjligt – en gång var det stor kalabalik i en hamn när en båt, framförd av en äldre man och hans vimsiga fru, studsade mella akterspeglar och peken. Till slut dick hamnpersonalen slänga sig ombord och rädda situationen! .

Kommenteringen är stängd.