29 april, Kategori: Båtliv

Canal de la Sarre. Houillon 27 april.

Sista dagen i Lagarde. Medan Odd jobbade med skrivarbete ombord pumpade jag upp alla slappa fendrar och köpte fyra nya. Tvättade två maskiner, betalade för oss och sa adjö till Bill och varvsägaren Jacques. Klockan tre var vi iväg. Det blev en strulig färd med strejkande slussportar, två gånger fick vi ringa VNF efter hjälp för att komma ut. Dessutom regnade det hela dagen. Vi hann precis fram till sista uppåtslussen som också är Frankrikes högsta sluss innan den stängde klockan sju.

Femton meter uppåt gick enkelt tack vare flytande pollare, men det var kallt och ruggigt.  Natthamn blev den öde marinan i Houillon, inte öppen för säsongen än.  Eftersom vi inte vågar köra dieselvärmaren mer än ett par timmar utan landström blev det en kall natt.

image

Flytande pollare som följer med uppåt, tack och lov!

image

 

Slussens ingång. Rena Mordor. Man kör in under en fallucka.

högsta slussen

 

Fin bekantskap på morgonpromenaden.

image

Hyrbilen på varvet i Lagarde. 25 € per dag.

image

Kommentarer

 1. Kommentar av Hans Klaive den 30 april, 2015 kl 08:00

  Förra året kunde jag följa er via en app. Har lyckats radera den både ur telefonen och minnet. Vilken ska jag ta hem?
  Ha de bra. HK

 2. Kommentar av Katinka den 30 april, 2015 kl 08:34

  Jag har ingen aning Hans. En app? Jag trodde man följer genom att klicka på prenumerera eller följ eller lliknande på själva bloggen? Tala gärna om vilken app det är om du hittar den!

 3. Kommentar av Sven-Olov Dömstedt ( Esso) den 30 april, 2015 kl 12:43

  Hej
  Kommer i håg att man kunde följa er på marintrafic föra året och ni hade en annan sida som man kunde följa er så jag undrar om ni har aisen startad
  Hälsningar
  Esso

 4. Kommentar av Katinka den 30 april, 2015 kl 05:27

  Jadå esso, aisen är på, men det går inte att följa nöjesbåtar med AIS på kanalerna, bara på havet. Bara yrkestrafik på kanalerna med AIS som man kan hitta på nätet. Jag hade ingen annan sida förra gången, har alltid bloggat bara här. Det finns en app som heter blogkeen på ITunes store.

 5. Kommentar av Katinka den 30 april, 2015 kl 06:48

  Om man vill följa min blogg så är det bästa sättet att skriva in sin epostadress och klicka på Prenumerera längst ner i högerkanten här på sidan. Då får man ett mail varje gång jag skriver något nytt. 🙂

 6. Kommentar av Arne Nilsson den 4 maj, 2015 kl 11:48

  Har äntligen kommit ihåg att leta upp er blogg och hunnit ögna igenom den. Följer med spänning fortsättningen. Odyssé 2/15 kom ut med ett annorlunda nummer idag. 3/15 skall till tryckeriet i mitten av september. Jag säger bara det.
  Arne i Stenungsund

 7. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 7 maj, 2015 kl 08:42

  Tack Arne, ska kolla upp Odysse!

 8. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 7 maj, 2015 kl 08:46

  Hej igen Arne, Odysse får vänta tills vi kommer hem, nr 2 finns ju inte på nätet än.

 9. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 7 maj, 2015 kl 09:49

  Du får gärna maila ett korr! 🙂 När det gäller strömmen i Rhen så har jag insett att vi får vänta och ta det som det kommer. Det hänger på vattenflödet och det ändrar sig fort. Igår stod alla dammluckor i fallen bredvid slussarna öppna för att släppa ut allt regnvatten ur Mosel, idag var de stängda. Där Mosel är bred var strömmen knappt en knop, där floden var smalare och grundare gick medströmmen upp till tre knop. I värsta fall får vi ligga still och vänta, men vi har en stark motor så det ska nog inte behövas. 🙂

Kommenteringen är stängd.