1 juni, Kategori: Båtliv

Sur heldag med Anna. Schweinfurt 1 juni.

Nej, det är inte underbart hela tiden. Äntligen förtöjda vid stadskajen i Schweinfurt (ingen el, ingen dusch, bara en pollare a 10 €) pustar vi ut efter en hel dag i strilande regn, genom fem slussar och i svansen på pråmen Anna Firnbach som gjorde 4,5 knop. Till hennes försvar kan sägas att hon var lika saktfärdig i alla slussningar, vilket var till fördel för oss. Inga rivstarter när vi låg några få meter bakom, tack för det.
Dessutom är det matvila på måndagar, dvs jag fastar och Odd håller sig till femhundra kalorier. Man blir lätt lite tyst och tankfull framåt eftermiddagen såna dagar.
När vi förtöjt vid stadskajen skingrades regnmolnen och vi hann med en kort promenad till rådhuset, lika pampigt som i alla andra tyska städer, hur små de än är.
Vi hittade också vår kära pråmkompis förtöjd för natten en bit längre fram.

Imorgon startar vi sju för att inte missa när hon ger sig av. Då riskerar vi nämligen att få vänta i timmar på en ny slusskamrat. Det är ofattbart glest mellan pråmarna. Det finns ju bara den här vägen till Donau – var är all flodtrafik? Vi möter två eller tre per dag, på vissa ställen även turbåtar och flytande hotell. Men det är ingenting jämfört med Mosel och Rhen.

Inga bilder idag. Det regnade för mycket och det finns ingen wifi.

Kommentarer

  1. Kommentar av Arne Nilsson den 2 juni, 2015 kl 01:27

    Om det nu kan trösta så kan jag tala om att det regnar och blåser kulingvindar här på Västkusten också. Till helgen skall möjligen hasa sig upp till en 17 – 18 grader. Ni beskriver så många fina miljöer som jag blir sugen på att besöka när vi efter midsommar per bil skall storma fram genom Sydeuropa – tänk om det hade varit per båt i stället! Första natten har vi bokat i Koblenz. Vad bör vi inte missa där?
    Undrar Arne

  2. Kommentar av Katinka den 3 juni, 2015 kl 09:46

    Linbanan över Rhen upp till fästningen får ni bara inte missa. Går från Deutche Ecke som man inte heller får missa, där Rhen och Mosel möts. Uppe i fästningen, som man lätt går vilse i, finns bland mycket annat ett väldigt fint vinmuseum där vi blev sittande framför en gammal, gammal film om vinskörd. Utflykt värd minst en halv dag! 🙂 Mysig, inte dyr uteservering högst uppe på borggården med makalös utsikt.

Kommenteringen är stängd.