5 juni, Kategori: Båtliv

Vi laddar för ”mördaretappen”. Nürnberg 5 maj.

Imorgon når vi högsta punkten och sista uppåtslussen, 406 meter över havet. Skepparen på ”Naima”, som ligger två dagsetapper före oss nu, beskriver i sin blogg det vi har framför oss som ”die Mörderetappe”. De högsta slussarna i Europa, tre på raken. Alla med påfyllning underifrån och virvelströmmar som trycker ut båten från slussväggen. Ganska knäckande. Men jag lever på hoppet att vi slussar med en bättre teknik och inte har lika djup köl. Vi har frågat fram och tillbaka idag om vi ska använda de flytande pollarna eller inte, och blivit både varnade och lugnade. Någon säger att de ofta krånglar och fastnar, en annan att de fungerar bra.

Idag träffade vi också Adona och Peter från Stuttgart som går uppför Donau, dvs mot strömmen. De gick nerför Donau förra året och har haft båten över vintern i Bulgarien. När vi frågade hur det gick att gå motströms på Donau svarade de: det är omöjligt. De hade fått bogsering i olika omgångar av ukrainska pråmar, de enda som gick med på att bogsera. Vi grillade tillsammans i båtklubbens trädgård, värmen har idag varit uppe över 30C och nu halv elva är det fortfarande +22C. Imorgon eftermiddag ska det bli åska, vi ger oss iväg så tidigt som möjligt.

image

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.