8 juni, Kategori: Båtliv

Hamnavgiften satsad i poker. Regensburg 8 juni.

I morse väcktes vi av mullrande åska och slagregn. Skulle det gå att ta sig vidare till Regensburg? Tyska väderprognosen lovade regn hela dagen, mer eller mindre ihållande. Hela veckan likadant förresten.  Lika negativ som hamnkaptenen, enligt honom var allting omöjligt. Segelbåtar passade inte på Donau, vi skulle få svårt att hitta hamnar, vi skulle gå på grund osv osv.
Vid lunch drog regnet bort, vi tankade diesel (åh så skönt att slippa se nålen inne på det röda) och gav oss av. Efter två slussar och fyra timmar var vi i Marina Regensburg, där S/Y Tara, S/Y Naima och Christina redan låg sedan en dag. Besättningarna var inne i stan, vi skulle komma efter och träffas på en restaurang.
Marina Regensburg är ett litet och nedgånget ställe utan någon som bryr sig. Vi har el via en förlängningssladd som dragits ut från det fallfärdiga klubbhuset där hamnkaptenen sitter och spelar poker. Han hade knappt tid att ta emot hamnavgiften, Odd fick lägga pengarna på spelbordet. Någon annan visade hur man låser upp grinden till området genom att sticka in handen genom en springa på utsidan.
Vi vågade inte fråga efter dusch och toalett. Än mindre wifi.
Regensburg ligger ett par kilometer bort och är en vacker och urgammal stad som inte förstördes under kriget, här fanns inga industrier att bomba. Ikväll åt vi middag i ett hus som var byggt på medeltiden, det svindlar när man försöker förstå hur många generationer som stirrat upp i samma takbjälkar som jag. Hoppas vädret är lite bättre imorgon så att man blir på humör att gå på upptäcksfärd och ta lite fina bilder.
Nu har vi kanske träffat Christiane, Hubert, Michael och Gina för sista gången. De drar vidare för att hinna till Grekland. Vi har två natthamnar kvar på Donau innan Schlögen i Österrike, där vi hoppas kunna parkera Ellem över sommaren.

Parkerad för gott.

image

 

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.