6 december, Kategori: Författarblogg

Skrivdagbok Las Palmas

En vecka kvar. Jag sover, promenerar längs stranden, snorklar, läser och skriver. Helt utan struktur. Det enda som är någorlunda lika varje dag är måltiderna. Gröt med äpplebitar på förmiddagen, sallad eller yoghurt med frukt vid tretiden, middag sent på kvällen, oftast på balkongen. På en vecka har jag nu gjort slut på en flaska vin.  Ikväll ska jag göra en blandning av pasta, grönsaker och grillad kyckling.

Man lever oerhört billigt här, om man kan laga mat själv. Å andra sidan blir mathållningen rätt enformig om man inte vill kasta en massa mat. Det tar flera dagar för en person att äta upp en påse pasta eller en grillad kyckling, för att inte tala om en burk pesto eller en flaska olivolja. Tur att grannen Ulla 80+’gärna tar emot överblivna matvaror när jag reser härifrån.

Jag försöker att bara vara, inte kräva någonting av mig själv. Inte betygsätta dagarna utifrån vad jag uträttat. I början flängde jag runt som en uppdragen fjäder, skulle hyra cykel, gå på konsert, anmäla mig till yogan, gå långpromenader, köpa julklappar och skriva minst sex timmar varje dag. Nu låter jag dagarna gå. Skriver tills jag somnar, vaknar när det blivit ljust, badar när det är lågvatten så man kan snorkla bland klipporna. Skriver när jag får lust. Det är tvärt emot alla råd man får i skrivarhandböcker och på skrivkurser, och tvärt emot mina egna normala skrivrutiner. Man måste ha disciplin och rutiner. Men ingenting är normalt just nu. De får vara så ett tag.

Synopsis och handlingen i grova drag är upplagd i Scrivener och jag har kommit en bit på väg, börjat beta av kapitlen. Det blir ingen feelgood. Jag hade med mig flera feelgood romaner hit som nu är utlästa och utlagda i receptionen till den som vill ha dem. Det är helt enkelt inte min stil. Arbetsnamnet på den här boken, min andra, var länge Målaren, men nu har den bytt namn till Meningen med döden. Fast handlingen är i stort sett densamma. Kvinnors villkor och livsval idag och för hundra år sedan och så en del spänning och relationer på det. Miljön i Marvatten är Flatön, i den här boken har jag flyttat huvudpersonen till Fiskebäckskil.

Så, nu avslöjar jag inget mer. Det kommer att bli intressant (åtminstone för mig) att backa tillbaka till det här blogginlägget om ett år. Jag vet ju att historien kommer att dra iväg i riktningar som jag inte har förutsett. Synopsis är ett koppel jag behöver för att hunden ska gå min väg. Men efter ett tag måste han släppas lös, och då är det jag som får hänga på dit han har lust.

Min underbara, helt perfekta skrivarlya kostar 1500kr i veckan. Inklusive rena lakan och handdukar och wifi. Här utsikten från balkongen söderut. Bästa snorklingen är direkt till höger nerför trappan. Playan Las Canteras har blå flagg.

image

 

Här är utsikten från balkongen åt andra hållet. Det är lågvatten på bilden. Lägg märke till skylten med aktuell temperatur.

image

Kommentarer

  1. Kommentar av Sigrid den 10 december, 2015 kl 08:52

    låter underbart!

Kommenteringen är stängd.