31 december, Kategori: Författarblogg

Slutet gott.

Två veckor har gått sedan beslutet i Las Palmas och det känns fortfarande helt rätt. Det konstiga är att alla omkring mig tycker det också. Alltså alla som jag bryr mig om. Så förutom att det har varit julafton med allt som hör till det, har jag nu satt högsta fart mot målet boklansering. En massa frågor måste få svar. Pocket eller inbunden? Print on demand eller trycka en upplaga och distribuera själv? Hur går det till? Hur syns min bok på Adlibris, hur hittar bokhandlar och bibliotek min bok? Hur tar man betalt? Hur distribuerar man böckerna?

I gruppen Egenutgivarna på Facebook fanns erfarna författare som gärna delade med sig av misstag och goda råd, i boken Förverkliga din bokdröm fanns svar på alla frågor och länkar till alla nödvändiga kontakter.

Nu är Diktaren satt, formatet är bestämt (men kan fortfarande ändras) och korrekturet ute på näst sista vändan. Annonsen i Svensk Bokhandels debutantnummer är bokad, debutantporträttet skrivet, EAN-koden fixad, förlagslogotypen designad, omslaget på gång.

Tidplanen ser ut så här: Tryckning i slutet januari, releasefest på Flatön i början av april. Däremellan full marknadsföringsaktivitet. Pressreleaser ska skrivas, böcker skickas ut för recension osv. Den 15 april åker vi tillbaka till Svarta Havet och Ellem. Det blir ett äventyr i sig att rodda boklanseringen från båten. Men det ska gå, med lite hjälp från hemmahamnen.

Efter nyår kommer bokomslaget från designern. Det blir riktigt spännande. Alla bilder är mina egna, det är extra roligt.

Och nu blir det champagne.

Gott Nytt År från BlackSkerry AB – förlaget på Flatön.

Logan är gjord av duktiga Kristin Bille.

0

Omslagsskiss

Kommentarer

 1. Kommentar av Ulla Olofsson den 31 december, 2015 kl 06:38

  Spännande Katinka. Ser fram mot att läsa boken. Nu önskar jag dig och din familj ett lyckosamt 2016.

 2. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 31 december, 2015 kl 06:49

  Tack Ulla, min pålitliga supporter och peppare. 🙂 Gott Nytt kreativt år till dig!

 3. Kommentar av Elizabeth Tyler den 31 december, 2015 kl 11:34

  Så spännande Katinka! Jag ser framemot att läsa boken och följa din succes som bestseller-författare!
  Gott Nytt År!

 4. Kommentar av Pia Tingbäck Fredholm den 1 januari, 2016 kl 09:19

  ✨Gott Nytt År!✨
  Lycka till. Ska bli spännande att läsa boken. Ser också fram mot att läsa mer om ert båtäventyr.

 5. Kommentar av Åse den 1 januari, 2016 kl 12:48

  Det är alltid välgörande och en lättnad att ta ett beslut, önskar dig stort lycka till med både Diktaren och fortsatt resa med Ellem

 6. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 1 januari, 2016 kl 09:42

  Tack Elizabeth, men då lär du få vänta 😉 JAG ser däremot fram emot den mer realistiska lyckan att en dag få gå en målarkurs hos dig i Grekland. Gott Nytt År!

 7. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 1 januari, 2016 kl 09:43

  Tack Pia och Åse, så glad för era hälsningar här! <3

Kommenteringen är stängd.