21 september, Kategori: Båtliv

21 september. Leros. Tillbaka i guldmakrillviken.

Vi börjar dra oss norrut igen. Om nio dagar vill vi vara tillbaka i hemmahamnen på Samos och vi måste räkna med att kanske bli inblåsta några dagar på vägen. Fast idag var det stiltje, havet låg oljeblankt hela vägen till Turkiet. Vi stängde av motorn och badade med rep om magen efter båten.
I Pandeli, en liten hamn på östra Leros, fick vi ingen plats så vi vände tillbaka söderut och gick in i Guldmakrillviken, vårt nya namn på ankarviken Xerokambos. Där la vi oss i en boj som tavernan lagt ut.

Jag började genast fiska och fick napp med en gång. Fem stycken konstiga fiskar. Vår fiskbok gav ingen hjälp, men det gjorde Facebook. Lizzard fish, eller ödlefisk. Blev god förrätt innan vi rodde in och åt huvudrätt på tavernan med nya vännerna Lena och Kjell. Från Skärhamn! De har haft båten i Turkiet i många år men har bestämt sig för Samos den här vintern.

image

Fula fiskar men goda.

image

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.