25 september, Kategori: Båtliv

25 september, Arki. För mycket av det goda.

Det finns lite etter i glädjebägaren. Min underläpp är helt skinnflådd av sol, vind och saltvatten. Jag kan inte snorkla, äter med svårighet och har ont hela tiden. Nu börjar det bildas sårskorpor och läka, sedan jag kom på att använda munskydd. Folk tittar lite konstigt när jag kommer cyklande som en kines med bacillskräck, men sånt har aldrig hindrat mig.

Efter tre dygn inblåsta på underbara Lipso tog vi mod till oss, uttnyttjade en väderlucka på några timmar när det bara skulle blåsa runt tio meter per sekund och satte kurs norrut, mot den lilla ön Arki. Det blev den bästa seglingen hittills, Ellem forsade fram i fem knop på kryssen i tio, tolv sekundmeter. Vi flyttar våra gränser. Hemma var tio m/sekund min gräns för att ge sig ut på sjön över hvud taget. Nu är det idealisk seglingsvind. Om det inte är för höga vågor förstås.

Hamnen på Arki är osannolikt idyllisk. Inseglingen går i blindtarmsform in mot en smal kaj där det bara får plats femton båtar, tätt packade. Här ligger man helt skyddad mot vinden. Ett dieseldrivet elverk ger ström till tre tavernor och ett 25-tal hus. Varken el eller vatten till båten men däremot bra wifi tack vare Nikolas taverna. Vi får in signalen via vår antenn. Jag sitter alltså mitt i kolsvarta natten efter middagen och bloggar. Nu har vi just avslutat middagen ombord, hemlagad jättegod moussaka, och ska gå iland för att äta efterrätt på tavernan. Det förväntas man göra som en sorts hamnavgift.

Vi blir nog kvar här minst tre dygn, om man får tro väderleksrapporten. Det ska blåsa rejält. Bra, då får jag tid att komma ikapp med bloggen och med mig själv. Massor av bilder från vår cykeltur på Lipso ligger och väntar i kameran. Alla nya intryck gör att hjärnan liksom domnar, som rumpan efter en lång cykeltur med för hård sadel. Jag hinner inte smälta allt som kommer in och blir väldigt trött av det. Idag sov jag middag nästan två timmar efter att vi hade lagt till. Vad liknar det???

Odd påstår att jag liknar en kines.

image

Bilder från Lipsi. Andlöst vackert. Nyper mig i armen. 

image

Våra nya hemmavatten. Utsikt från toppen på Lipso.

image

Toppenlunch på Lipso. Härifrån räknade Odd till 19 kyrkor.

image

Utsikt över Lipso hamn.

image

Kommentarer

  1. Kommentar av Ann-Sofie den 25 september, 2016 kl 10:40

    Innan fu åker ner mädta gång, Köp läppcerat med faktor 50. Det kostar skjortan men kommer att hjälpa dig. Använd det ofta ofta dvs lägg på nytt flera gånger i timmen.

  2. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 27 september, 2016 kl 09:39

    Tack för tipset, ska ladda upp med olika märken och se vad som funkar bäst. Har ett dyrt 50+ cerat från Vichy som är helt värdelöst, mina läppar blir torra och sköra som papper… Rolig kommentar från engelsk seglare idag, när jag förklarade mitt munskydd. ”Aha, too many kisses!”

Kommenteringen är stängd.