29 september, Kategori: Båtliv

25 – 29 september. Varför lämna Arki?

En envis blåst håller oss kvar på Arki, men egentligen finns ändå ingen vettig anledning att lämna den här perfekta ön. Det skulle vara bristen på vatten förstås, men som tur var tankade vi 250 liter innan vi lämnade Lipsi. Det räcker minst en vecka om vi hushållar med vattnet, diskar snålt och duschar snabbt på akterdäck. El har vi fått genom att Nicholas på tavernan låste upp en stängd sommarkiosk och anslöt oss via en vanlig stickkontakt.
Vad vi gör? Badar, läser, skriver, mailar, fotar, fiskar, promenerar, cyklar, umgås med Lena och Kjell som också ligger här.

image

image

image

Kvällarna är svala även om det är sommarvarmt på dagarna. Bara +22C i vattnet nu efter allt blåsande.

image

Kommentarer

 1. Kommentar av Mats Flemmert den 29 september, 2016 kl 09:10

  Underbart att läsa om hur ni gör ett ”vindkaos” till en trevlig sak, och njuter av livet!

 2. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 3 oktober, 2016 kl 07:23

  Tack Mats! Hoppas kunna komma till dina trakter i Turkiet till våren. Köpte nya sjökort idag. 🙂

 3. Kommentar av Ingrid Johansson den 30 september, 2016 kl 10:09

  Underbara Arki, tack för dessa fina bilder, Katinka.
  Det känns som jag är tillbaka när jag ser dom. Här har man njutit av att bara få vara, ett med naturen. Vandringen upp till det lilla kapellet, med vidunderlig utsikt. Gå över ön till andra sidan tillsammans med alla getter, och det fantastiska badet som bonus.
  Fortsätt njut tills vinden bedarrat.

 4. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 3 oktober, 2016 kl 07:26

  Ingrid, det är jag som ska tacka för att du tipsade om Arki! Odd promenerade till andra sidan ön över getbergen, som du beskriver, men jag måste skaffa bättre skor för att kunna följa med på den sortens vandringar. Nästa gång!

Kommenteringen är stängd.