3 oktober, Kategori: Båtliv

3 oktober. Arbetsdagar i Samos marina.

På torsdag ska Ellem lyftas upp på land, innan dess är det massor som ska hinnas med. Odd slipar och lackar bordet i sittbrunnen, dörrarna in till doghouse och skåpluckor mm i pentryt.

Jag ägnar mig åt däcket. Sol och värme går hårt åt nåten (det svarta gummit mellan teakstavarna i däcket) som torkar och spricker och släpper in vatten. Metervis av nåtning måste bytas ut i höst, precis som förra hösten. Håller man inte jämna steg med slitaget är teakdäcket förstört på några år i det här klimatet.  Vi har med oss en eldriven handfräs, men det mesta jobbet måste ändå göras för hand med en mattkniv, innan det är dags att trycka in nytt sikaflex. Jag skär och svär.

Två bilder som visar vår närmaste omgivning. På den översta syns, om man tittar noga, en svensk flagga i aktern på den yttersta segelbåten. Det är Froggy, med Lou-Lou och Pelle, som ankrat upp i viken utanför Pythagorion. Man ser också gästhamnen där inne med många master, och till höger Paradise Beach, undrar just hur många det finns? Utmed badstranden går gångvägen till Samos Marina som syns på den understa bilden. Gångvägen går längs vattnet, jag har klättrat högt upp i berget för att få den här överblicken över marinan.

Pythagorian

Samos Marina

 

Kommentarer

  1. Kommentar av Gunnar Hörding den 5 oktober, 2016 kl 01:39

    Tack för fin reseskildring! Och alla vackra bilder!

  2. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 8 oktober, 2016 kl 12:18

    Tack Gunnar! Tack också för fårtillsyn under vår bortovaro!

Kommenteringen är stängd.