11 januari, Kategori: Hälsa och livsstil, Okategoriserade

Januari 2018. Kursändring.

Undrar kanske någon var jag håller hus? Man kan ju alltid hoppas… Inget nytt på bloggen sedan i november. Så länge har jag inte varit tyst här på flera år. Fram till sommaren bloggar jag varje dag på Matdagboken.se Anonymt. Jag vill helst bespara dig det jag skriver där, men själv är jag väldigt glad att ha hittat dit. Men jag hinner inte med den här bloggen också.

Det hände nämligen något i december. Jag ställde mig på vågen. Och insåg att jag vägde tjugo kilo för mycket för mitt eget bästa. Tjugo kilo! Jag ställde mig på vågen därför att jag kommit underfund med att jag egentligen inte mådde bra alls, och faktiskt inte hade gjort det sedan den där hjärnsmällen i mars 2017, och magsåren som kom efter det. När doktorn rådde mig att sluta med 5-2, som passat mig så bra i flera år, skenade ätandet och därmed vikten, och snart hade jag ont överallt och svårt att röra mig som jag ville. Fyra olika mediciner om dagen, var det jag?

Nu har jag redan gått ner fem kilo och är snart under mardrömsgränsen som jag aldrig skulle passera. Det är inte svårt egentligen, inte tråkigt heller, men det slukar fokus och tid. Motivation också såklart, men den var inte svår att skruva upp när jag insåg hur min framtid ser ut om jag inte gör något. Jag fyller snart 68. Min kropp har hittills i livet varit tillåtande, ursäktande och självläkande, och jag har tagit det för givet. Nu önskar jag mig minst femton hyfsat aktiva år till, med bergsvandringar, dans, vilda barnbarnslekar och segling. Det kan jag glömma om jag kör på som hittills. Men från Annandagen 2017 gäller nya förutsättningar.

Hjälp mig gärna genom att hålla tummarna för att jag kommer i min gamla brudklänning efter midsommar. Att jag lyckas bli medicinfri innan årsskiftet. Och att jag lyckas komma ut med nästa roman under hösten. Den är faktiskt på god väg, råmanuset blir klart denna veckan (kors i taket).

Det är förresten inte hela världen om det dröjer ett tag till. Livet är så mycket mer än att skriva böcker.

 

Kommentarer

 1. Kommentar av Ewa den 12 januari, 2018 kl 02:55

  Men vad hände i mars 17?
  Hjärnsmäll? Magsår? 20 kg? Mediciner?
  Önskar dig verkligen lycka till med din föresatser att få ett gladare och friskare liv. Är säker på att du klarar det du föresatt dig. Har alltid beundrat din energi, kraft och förmåga.
  Hoppas vi ses i februari?
  Temat förra året för mig blev att söka ett förhållningssätt till tidens och livets hastiga framfart och åldrandets trista ofrånkomlighet…
  I år ska det bli rörelse hoppas jag. KRAM

 2. Kommentar av Birgitta Hammarström den 14 januari, 2018 kl 02:04

  Jag har saknat dig som medmänniska och inspirationskälla!
  Minns du bilfärden i Mellansverige 1985?
  Jag var kvinnan som arbetade på Edet och du var copywriter på Bille någonting.
  Det var en oförglömlig resa, där du på många sätt briljerade.
  Lycka till med dina föresatser, och fortsätt glädja oss på bloggen!

 3. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 22 januari, 2018 kl 12:37

  Hej Birgitta, tyvärr måste jag svara nej på din fråga. Jag har väldigt dåligt minne, det är en av anledningarna till att jag bloggar. Livet gick så fruktansvärt fort de där åren, dessutom. Att jag ”briljerade” låter ganska skrämmande… Men tack i alla fall. Hoppas du har det bra, var du än befinner dig på din livsresa just nu.

Kommenteringen är stängd.