24 oktober, Kategori: Båtliv

24 oktober. Höst på Samos.

Nu är det bara +22C i min del av Medelhavet, varmare i vattnet än i luften. Jag måste passa på att ta en simtur idag. Imorgon sjunker dagstemperaturen till 15C och det ska blåsa från norr upp mot 20 m/sek. Det kommer säkert att påverka vattentemperaturen. Skönt att ligga tryggt förtöjd, med dubbla mooringlinor.

Det händer inte mycket här. Jag skriver, motionerar och lagar mat. Sista charterflyget gick tillbaka till Tyskland igår, det är bara ett fåtal tavernor öppna i hamnen, och inte många butiker längs huvudgatan. Bageriet, slaktaren, fiskaffären och några livsmedelsaffärer är förstås öppna året runt. Och apoteket, där jag väger mig varje måndag. Klädaffärerna rear.

I marinan kör Gabriel sin kran hela dagarna, kajplanen fylls upp av båtar som ska vinterförvaras på land. Pontonerna i hamnbassängen börjar se ut som om de tappat tänder, det är luckor överallt. Ellem ska ligga kvar i sjön hela vintern för första gången.  Min skrivarstuga i Grekland. Det finns fyra övervintrare här, som bor i sina båtar hela vintern, så lite sällskap har jag om jag vill.

Igår bokade jag flygbiljett hem. Så himla behändigt med världens bästa lilla blue tooth skrivare, Canon ip100. Ligger i båten sedan fyra år och sviker aldrig. Biljetten kostade tretusen (kanske kan vara kul att minnas om några år?) resan tar nio timmar och går via Aten och Amsterdam till Göteborg.

EA50E767-061D-4246-84FB-9CF8FB6EA40A

Solen väntar längre och längre bakom Turkiet på morgnarna. Jag vaknar av fiskebåten som går ut vid sex. Då är det fortfarande kolsvart.

FB8F59C1-D6D4-449F-9A19-6C1EE0A5C49F

Kommentarer

 1. Kommentar av Catarina Andersson den 5 februari, 2019 kl 09:54

  Hej
  Vill tacka för en så fantastisk blogg. så trevligt att få följa och se bilder från dina ”äventyr/liv”. Jag själv älskar Grekland. Kom först iväg för några år sedan till Kreta och Rhodos till hösten ska vi åka till Zakyntos Spännande. Vi har en liten västkustsnipa i Vänern båtlivet är trevligt och ger lugn i ens liv tycker jag.
  Jag är också mormor/farmor till 3 små flickor.
  Livets efterrätt!!!!
  Ska bli trevligt att följa dej.
  mvh
  Catarina

 2. Kommentar av Katinka Bille Lindahl den 19 april, 2019 kl 05:59

  Tack Catarina, ja, Grekland är fantastiskt, inte svårt att hitta sitt eget speciella paradis.
  Vänern återstår för oss att uppräcka, det får bli när vi kommit hem med Ellem om några år. /Katinka

Kommenteringen är stängd.