18 september, Kategori: Farmor svarar själv

Svar på fråga nr 19.

De ljud som gör mig lycklig idag, när jag är 59 år och farmor, är min mans lugna djupa andetag om natten. Fågelsång tidiga mornar. Havets alla lugna ljud när det nästan inte blåser; skvalpet, risslet, porlandet. Kluckandet mot bordläggningen när man krupit ner i kojen i båten. Barnbarnens skratt och stoj i hängmattan.

Från bebistiden minns jag många lyckoljud. Fortfarande ligger lugna andetag om natten på första plats. Ett särskilt magiskt ljud några år senare, var det som hördes på farstubron sena vårkvällar. När det börjat skymma och jag orolig gick ut för att lyssna efter vart kvällsryttarna tagit vägen. Då kunde det i stillheten höras hovklapper och pladder och skratt på en kilometers avstånd, uppblandat med koltrastens sång.

Ännu några år senare var det dova mullret mitt i natten från en avsågad ljuddämpare högsta lyckan. Han är hemma!

Äntligen hemma.

Kommentarer

  1. Kommentar av sara den 18 september, 2009 kl 08:08

    Klockrent och vackert beskrivet. För inte låter en avsågad ljuddämpare så värst vackert egentligen. Men själva vetskapen om att sonen är tryggt hemma igen är det vackraste…

  2. Kommentar av Elin - Ett hus till oss den 19 september, 2009 kl 06:45

    Så bra du beskrev de lyckliga ljuden. Jag försökte svara på frågan, men fick inte till det riktigt :)Lugna andetag är verkligen ljuvligt.

    Ha en härlig helg!

Kommenteringen är stängd.