22 september, Kategori: Farmor svarar själv

Svar på Farmorsfrågan nr 20.

Ett nytt projekt gör mig alltid glad, både när jag kommer på idén och därefter. Jag har massor av projekt på lager, och det kommer hela tiden nya. En del är påbörjade i praktiken, andra finns bara som drömmar eller planer. Några är kortsiktiga, som tex att fräscha upp skolkunskaperna i franska eller köpa en DVD-kurs i Photoshop.

Andra projekt är väldigt långsiktiga. Till exempel glasmosaikträdet som jag såg i Baltimore utanför deras Museum of Modern Arts. Ett dött träd hade klätts in i glas och porslin, det var fantastiskt vackert fast det kanske låter pråligt. Jag vill göra ett eget!

Trädkonst.

Jag vill också göra en betongskulptur med vattenplask till trädgården. Det ska föreställa ett litet barn som sitter hopkrupet på en sten och metar krabbor.  Jag har aldrig skulpterat i hela mitt liv. Men min dotter är konstnär och skapar hela tiden fantastiskt vackra konstverk. Jag räknar med att hon har ärvt talangen av mig.

Spegeltorso av Amalia

Kommentarer

  1. Kommentar av Fjortisensmorsa den 22 september, 2009 kl 10:49

    Alla dessa projekt!! Vad vore livet utan dem?!..och hur de kan få ett eget liv och bli något annat än det var tänkt från början, det är verkligen lustfyllt och energigivande 🙂

  2. Kommentar av Marica den 22 september, 2009 kl 07:33

    Vad underbart att du räknar med att hon ärvt talangen av dig. Vet inte varför men blir glad av att läsa just det. Har just hittat hit och kikar in ibland!!

Kommenteringen är stängd.