29 september, Kategori: Farmor svarar själv

Svar på Farmorsfrågan nr 22.

Det är en mycket svår fråga att svara på, vad som är viktigast just nu.

Under mer än 10 år trodde jag att hästar var en viktig del av livets mening. Vi hade ponnyer som vi åkte land och rike kring och hopptävlade med. Det var en rolig och intensiv period i familjens historia. Alla våra pengar, all vår tid och allt fokus satsades på hästlivet.

Jag hade en plan över hur allt skulle se ut 2, 3 och 5 år framåt. I planen stod hur ponnyer och barn skulle utvecklas, när övergång till stor häst skulle ske, vilka som skulle få föl, vilka nivåer barnen skulle tävla på osv.

När jag hittade den där planen ganska nyligen blev jag förfärad över min brist på perspektiv. Hur kunde jag tänka så smalspårigt?  En vacker sommardag fick vi en liten sladdis som visade sig vara allergisk mot hästar,  och vips förvandlades hela vår livsstil till en parentes. Det nybyggda stallet blev med tiden en del av LifeStones verkstad,  den fina paddocken har blivit vändplan för lastbilar.

Nu har jag gjort samma sak igen. Satsat allt; pengar, tid och fokus på LifeStone och tyckt att det har varit roligt hela tiden. Tycker fortfarande, och vill egentligen inte ändra på något! Fast det måste jag ju, visar det sig nu. Det som gick bra när jag var 30 kostar för mycket när jag är 59. Hälsan är ett för högt pris att betala, hur kul man än har.

24/7 måste nog ändras till 8/5. Kanske 8/4. I tanke och handling.

Viktigast i livet just nu är att stanna upp, orientera mig, bestämma hur jag vill leva och hur mycket jag skall arbeta. Göra en plan som inte bara handlar om hästar denna gången.

Också en huvudsak.

Kommentarer

  1. Kommentar av Fjortisensmorsa den 29 september, 2009 kl 05:34

    Livet ger en alltid nya utmaningar! Man tror man har koll, man planerar..och sedan blir det något annat. Det är ganska skönt, för visst skulle det bli lite tråkigt om allt, alltid gick efter planerna!? 😉

  2. Kommentar av Johanna den 29 september, 2009 kl 10:26

    Vilken sötnos på bilden!

    Har du lust att ändra länkningsadressen till mej?
    http://salkert.se

    Håller själv på att ordna med en länksida. 😀

    Vet du om hjärtat har skickats?
    Kramar

Kommenteringen är stängd.