13 februari, Kategori: Okategoriserade

Fredagsmys.

Ledig fredag med Tiny i stan, dvs Göteborg. Stora L längtar efter att gå till gymmet för första gången efter Tinys födelse för fem veckor sedan. Tiny bäddas nymatad och sovande ned i vagnen, och vi bestämmer att träffas om en timme. Stora A, som också har en ledig dag, följer med. Tillsammans baxar vi barnvagen genom snömodd och över isvallar, hela tiden ängsligt kikande upp mot taken efter hotande snöras och farliga istappar.

Vi tar oss till cafe Hängmattan i Majorna, det mysiga och väldigt barnvänliga vegetariska lunchfiket vid Musikens Hus. Så snart barnvagnen rullar över tröskeln vaknar förstås Tiny. Hon får sitta i knät medan vi äter. Hon har sin härliga varma och vackra overall från Lilla Mys på sig. Den köpte jag på nätet innan hon var född, den sys upp speciellt för varje kund och man får välja färg och applikationer själv.

Lunchen får vänta..

Vilken lycka det är att se mina barns liv som småbarnsföräldrar. Jag förstår förstås att problem och sorger känns lika mycket som när jag själv hade småbarn, att ekonomi och relationer inte är enklare att hantera för mina barn än de var för mig. Men ändå, så mycket samhället har förändrats under dessa 30 år, till fördel för dem som har små barn.

Kommentarer

 1. Kommentar av Stora L den 13 februari, 2010 kl 06:18

  Tack själv!! Det var sååå skönt att träna lite. Jag o N pratade om vilken tur vi har som har så många pålitliga, roliga, villiga och kärleksfulla barnvakter!! Idag har vi hängt med kusinerna på Glädjebubblan…nästa gång går vi dit….Göteborgs barnvänligaste fik!!

 2. Kommentar av Frida den 15 februari, 2010 kl 07:45

  Amen hur söt är hon, den lilla? Helt ovetandes om vilken tur hon har med all kärlek runt om sig.

  Kan tala om att ni farmödrar (i mina barns fall mormor och extramormor) ni kvinnor är vår livlina! Om så ”bara” för att få träna en timme…<3

 3. Kommentar av Frida den 15 februari, 2010 kl 07:46

  Och här var du ju i egenskap av mormor, så klart.. 🙂

Kommenteringen är stängd.