28 februari, Kategori: Okategoriserade

Havsörnar i sikte!

Igår blev vi tvungna att slakta vår nye bagge fast han knappt är 2 år. 🙁

Bortsett från att det betyder ett vackert och varmt fårskinn på golvet framför kaminen, och (blunda nu alla vegetarianer) ett tillskott i frysen, så betyder det också att rävar, korpar och rovfåglar får ett ordentligt skrovmål på allt som ”blir över”. När såna här saker händer lägger vi ut slaktresterna på en särskild klippa nere vid vattnet. Allt brukar vara helt försvunnet efter en dag eller två.

Jag gick dit med kameran i morse så snart det ljusnade, för att se om jag kunde fånga något av kalasandet på bild. Tyvärr var det ganska dimmigt. Tyvärr hade dessutom flera sommargäster kommit på idén att titta till sina hus just idag, så det var gott om störningar nere vid vattnet också. Jag försökte att gömma mig och vänta ut de här tre havsörnarna som satt på Råholmen mitt emot. Det fanns gott om mat kvar på klippan. Men örnarna lyfte och försvann när sommargrannen kom gående med sin hund… 🙁

Imorgon är jag där igen, hoppas dimman lättat. Mannen med hunden har i alla fall åkt hem igen. 🙂

Örntriss.

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.