6 mars, Kategori: Barnbarn, Okategoriserade

Mamma kom hem!

Lille L:s mamma är på en spännande resa i Thailand. Resan går ut på att koppla ihop efterfrågan av konsthantverk i Sverige med ett hantverkskollektiv i norra Thailand. Tanken är att ge  fattiga flickor och kvinnor i Thailand möjlighet att  tillverka konsthantverk som både designas och säljs i Sverige. Det är en resa som har planerats och förberetts under lång tid och ibland stor vånda – det är inte lätt att åka ifrån lille L i 10 hela dagar, även om han har det hur bra som helst med pappa.

Nu är det bara 3 dagar till mamma kommer hem. Lille L är bara knappt 3 år, han förstår inte hur lång tid 10 dagar är. Vi pratar om mamma varje dag, håller upp fingrar i luften för att visa hur många dagar som återstår. Idag var det roligt – tummen…..pekfingret……..på långfingret kommer mamma och hämtar på dagis!

Jag följer inga TV-såpor, men jag har hört diskussionen i lunchrummet om ett föräldrapar som åker ifrån sin lilla bebis för att delta i en TV-tävling som går ut på att starta ett värdshus i Italien. De lämnar tydligen barnet hemma i 10 veckor för att de ser tävlingen som ”sitt livs chans”. Om detta är sant blir jag alldeles matt. Bortsett från att jag inte alls kan förstå hur föräldrarna prioriterar, så undrar jag hur TV-bolaget vara så cyniskt? Räknar man med ”bra TV” när föräldrarna bryter ihop av längtan efter sitt barn?

Dan före dan före dan.

Kommentarer

 1. Kommentar av Stora L den 6 mars, 2010 kl 10:39

  Det är ännu värre faktiskt. föräldrarnas argument är att de gör det ”för hennes skull, så att hon får en chans att uppleva en annan kultur när hon blir större”. Intelligensnivån och förmågan att göra en simpel konsekvensanalys verkar vara kraftigt begränsad…de kan nog inte räkna med vinst. Alltså får de, som resten av befolkningen, troligtvis förlita sig på vanligt hederligt semesterresande för att inviga sin dotter i ”främmande och exotiska” kulturers vanor. Eller bara köra taco-fredag framför TVn…

 2. Kommentar av Katinka den 6 mars, 2010 kl 11:24

  Men förlust kan de i alla fall vara 100% säkra på. Barnets förlust av trygghet, förlust av dyrbar anknytning och förlust av oersättlig tid tillsammans.

 3. Kommentar av Lene den 7 mars, 2010 kl 10:25

  Skremmende… Jeg hadde ALDRI reist fra mine barn så lenge. Ikke med mindre jeg MÅTTE eller ble dratt vekk mor min vilje.

  For et nydelig lite sjarmtroll, forresten! 🙂

 4. Kommentar av Lene den 11 mars, 2010 kl 05:09

  SV: Ja, nå har jeg fått slappet av godt i det siste. Og endelig er formen bedre også. 🙂

Kommenteringen är stängd.