17 mars, Kategori: Okategoriserade

Allt handlar inte om barn och barnbarn.

Det är konstigt det där med reslust. Så länge mina barn var små var jag en ganska orolig och ängslig person när det gällde resor. Jag trivdes bäst med att vara hemma, helst med alla barnen i närheten.

Men efter 50 har reslusten satt in på allvar. Just nu känns det som evigheter sen vi reste nånstans, Odd och jag. Hela vintern har gått åt till att ta hand om min kropp och själ och försöka hitta en ny livsstil och bli en friskare människa. Att resa har inte varit att tänka på. Det har räckt med en tur till Oslo eller Kalmar för att stress och blodtryck ska slå i taket.

Men nu längtar jag verkligen. Till Thailand. Eller Vietnam. Eller Malaysia. Eller Kina. Eller Italien. Eller nästan vart som helst där jag kan se saker som jag inte redan har sett, och möta människor som lever annorlunda än jag, och göra saker som jag inte kan göra hemma.

Ett annat liv.
Ett annat liv.

katinkamatarfiskar1

Kommentarer

 1. Kommentar av Kim M Kimselius den 17 mars, 2010 kl 08:47

  Underbar rubrik, för det stämmer ju. Trots att man har barn och barnbarn har man även ett eget liv. Vid den här tiden på året längtar man verkligen bort till värmen, solvarm sand mellan tårna och havets brus. Du fick mig verkligen att längta efter att resa till varmare länder. Kramisar Kim

 2. Kommentar av Katinka den 17 mars, 2010 kl 11:46

  Du kan ju resa till Italien ¨på firman! 😉

 3. Kommentar av Wojtan ♥ den 17 mars, 2010 kl 11:31

  Hej

  Jag tycker absolut att du ska resa, och det i massor!
  Thailand är ju helt fantastikt och jag har även på min drömlista att komma till Vietnam och Malaysia. Vi var på väg dit för några år sedan men ångrade oss i sista sekunden och valde något annat.
  Att få träffa nya människor, äta ny typ av mat, och fram för allt, leva i ett helt annat tempo är balsam för min själv.
  Jag grubblar mycket nu om dagarna och en av de frågor som maler i mitt huvud är att sälja av allt och flytta utomlands!
  Raffa är en grym golfare och jag älskar mat, vin och människor. Vi skulle helt klart kunna skapa oss något annat på en helt annan plats.
  Jag grubblar vidare…..

  Varm kram till dig Katinka

 4. Kommentar av Katinka den 17 mars, 2010 kl 11:45

  SÅ häftigt att kunna ge lite ny näring åt dina drömmar…;-)

 5. Kommentar av Kennet Öhlund den 17 mars, 2010 kl 02:17

  Hej!
  Jag är regional webbmaster på Sveriges Radio i Västsverige och sitter just nu och gräver guld. Det vill säga jag letar bland bortglömt webbinnehåll på Sveriges Radio-webben. Bland annat har jag hittat en innehållsrik föräldrapanel, med innehåll som fler borde få ta del av. Så jag vill bara tipsa om den här länken: http://bit.ly/d0rWVO Sprid om du tycker den är bra – annars bara strunta. Ha det bra!

 6. Kommentar av Malin den 17 mars, 2010 kl 02:21

  Vilken mysig blogg! Hoppas du får resa senare i vår och att du mår bra! Snart borde väl ändå denna vinter ge sig och ge vika för ljusare dagar, värme och solen även här hemma och då blir det så mycket skönare att leva!

 7. Kommentar av Sara - Thaison den 17 mars, 2010 kl 02:30

  Självklart måste ni ut och resa. Det är ju så fantastiskt härligt med miljöombyte. Särskilt till lite varmare breddgrader. Men passa dig. Det kanske slutar som för mig. Jag blev fast i Thailand och är nu inne på mitt 10:e år.

  Fortsätt smida semesterplaner!

 8. Kommentar av Anna-Lena den 17 mars, 2010 kl 02:36

  Jag VET precis hur du kände- jag är där NU! Älskar fredagen då ALLA är samlade och i hus och ingen ska ut i stora stygga världen och farta mer ;D att mysa med mannen i soffan när barnen ligger tryggt i säng och snusar! är lycka för mig- just nu! MEN jag älskar att resa, vi reser nu MEN jag är oxå mer orolig för ALLT oxå… så jag tror det är helt naturligt att vilja ta igen lite nu! Tänk vad underbart att kunna resa varthelst du vill, när du vill! (Slipper Bamse-klubben och all-inclusive 😉 hehe… ;D

 9. Kommentar av Fjortisensmorsa den 17 mars, 2010 kl 07:51

  Var i Thailand i januari och kände hur hela jag sjönk ner i en stillsam lunk, det är en lyx att kunna få resa och få uppleva något nytt! Hoppas att du får fortsätta må bra så att du orkar åka iväg igen!

 10. Kommentar av Mimmi den 17 mars, 2010 kl 08:50

  Hej vill först bara säga,

  Barbarn är livets efterrätt,
  men ibland är det lite lugnare med
  ris á la malta

  Ja du har så rätt resa är mumma för själen,
  min mor (78 år) älskar att resa och rest i alla år. Nu börjar åldern att ta ut sin rätt men då brukar jag resa med min mor minst en resa per år. årets resa går till italien (påsken) och vi blir borta i 10 dagar. Då får min familj klara sig utan fru/mamma/farmor/mormor men dom har ju alltid sina syskon med familjer som ställer upp.
  Ser framemot en trevlig resa med min mor.

 11. Kommentar av Helene den 17 mars, 2010 kl 09:56

  Fundera inte så mycket – boka bara och res iväg! Livet går inte i repris och barn/barnbarn finns kvar när du/ni kommer hem igen. Ni blir glada & lugna när ni ”rest av er” – och har massor av spännande historier att berätta för era barnbarn!
  Lycka till!

 12. Kommentar av Fru Evelina den 18 mars, 2010 kl 06:32

  Åh jag förstår att du längtar! Bilderna är jättefina och det ser härligt ut att vara där!
  Jag har själv ingen enorm reslust men har ju fullt upp med barnet, som du själv hade där och då.
  Kram

 13. Kommentar av Katinka den 18 mars, 2010 kl 06:54

  Nej, det är väl vist ordnat av naturen, att man blir en sån hemmaråtta när barnen är små! 🙂

 14. Kommentar av tessan den 18 mars, 2010 kl 08:57

  Jag är en 30-årig småbarnsmamma och jag känner precis så som du upplever att du också kände förr. Att jag helst av allt vill hålla mig hemma, på nordiska breddgrader….där jag har kontroll över allt, kan språket, kulturen och känner till hur samhället och folket fungerar. Undrar just vad det beror på?

Kommenteringen är stängd.