20 mars, Kategori: Okategoriserade

Farmors Twitter-kom-igång.

Jag började med Twitter i höstas för att jag ville veta vad det var. Alla pratade ju om det, jag kände mig okunnig och utanför. Så jag skaffade ett twitterkonto – det var busenkelt – och försökte fatta vad som var så häftigt. Det gick inte. Jag förstod inte alls meningen. Jag sa t o m till store L att Twitter var helt meningslöst, ”som att stå i öknen och prata högt för sig själv”. Så jag la ner det.

Sen var det nånting som fick mig att försöka igen. Jag tror att det var Twitterrutan jag såg på en blogg. En sån ruta som du kan se nere till vänster här på Farmorsbloggen. Där syns det senaste jag har skrivit på Twitter. Det tråkiga med just den här rutan på bloggen är att du bara ser det som jag har skrivit, inte det som andra skriver till mig. Det kan verka ganska obegripligt.

Nu tycker jag att Twitter är så roligt och spännande att jag måste passa mig, det går lätt att bli beroende. Därför har jag  en vit helg då och då. Då förbjuder jag mig själv att både läsa och skriva på Twitter. Det här är en sån helg! 🙂

Hur hittar man personer man vill följa, och hur får man egna följare?

Det är enkelt. När du har skaffat dig ett twitterkonto lägger du först till mig som vän. Sen bläddrar du igenom mina följare, och klickar på dem du tycker verkar intressanta. Då får du upp deras presentationer av sig själva och också deras senaste ”tweets”. Du ser också vilka de följer och kan lägga till dem osv osv. Sen brukar det bli så att de som du har lagt till, också vill följa dig. Och vips har du ett jättestort ”rum” med intressanta personer att mingla med dygnet runt!

Jag har 179 personer som följer mig och jag följer själv över 200. När man har skaffat sig 20 – 30 personer som man följer börjar man behöva ett program som hjälper en att sortera alla, så att man kan hålla koll på dem man är särskilt intresserad av. Det som de flesta rekommenderar för Iphone heter Echofon, men jag har också TweetDeck både på min pc och min mobil.

I min mobil

Men hur hinner man med att läsa vad alla twittrar om?

Det gör man inte. Dem som har twittrat något direkt till dig, kan du enkelt hitta  även om du varit borta från Twitter. Men allt som sägs av alla du följer, det som kallas ”flödet”, är det omöjligt att hinna med att läsa. Det är inte det som är grejen heller.

Tänk inte så mycket, gör det bara!

Du behöver inte kunna mer än så här för att börja. Du lär dig resten efter hand, alla på Twitter är otroligt hjälpsamma. En som är speciellt duktig och trevlig är Eva Wieselgren som skriver Teknik ochTrender i GöteborgsPosten. Följ henne!

Här skriver en annan nybörjare och mamma om hur hon började på Twitter. En annan trevlig, aktiv och  spännande twittrare är Mymlan som har skrivit en bra kom-igång-text.

Så här ser min sida på Twitter ut. Kom igen nu, sätt igång du också!

bildtwitter

Kommentarer

  1. Kommentar av chissra den 20 mars, 2010 kl 07:45

    vilken underbart härlig blogg du har.
    ha en bra helg.

  2. Kommentar av Eva den 21 mars, 2010 kl 12:05

    Våra twitterkomigång liknar varandra rätt mycket.
    Jag tycket verkligen som du första gången jag testade.
    Helt meningslöst.
    Jag är lite mer på gång nu…..om man säger så.
    😉

  3. Kommentar av Kalle den 23 mars, 2010 kl 02:48

    Jag är som bekant ny twittrare och känner igen mig i dina tidigare erfarenheter. Som att stå i en öken och skrika. Jag känner mig mest stressad faktiskt. Kanske måste man sluta twittra och sen börja om igen. Verkar vara ett genomgående mönster.

Kommenteringen är stängd.