16 april, Kategori: Farmor svarar själv

Svar på Farmorsfrågan nr 77.

Om jag fick välja på nytt vad jag skulle bli, och slapp bekymra mig om att det skulle löna sig, så skulle jag bli trädgårdsmästare. Utan tvekan. Jag skulle ha ett stort växthus med ett café i anslutning, och en vacker lummig trädgård utanför. Det skulle inte vara så stort som t ex Rosendals Trädgårdar, men lite i samma stil. Till cafeet skulle det komma intressanta föreläsare och prata om filosofi och nutida livsåskådningsfrågor. Människor som Stefan Einhorn,  Percy Barnevik, Alex Schulman, Blondinbella och Ebba von Sydow. Kom gärna med fler förslag, det grämer mig att jag inte kommer på många fler kvinnor! Det skulle vara ett Diskussionscafé, som bara var öppet ett par kvällar i veckan och då med olika tema.

November, december, januari och februari skulle jag tillbringa på min orkidéeodling  i sydostasien. Där skulle jag ge mig ut på fotoexpeditioner i regnskogen, och upptäcka nya växter och djur och leva som en kvinnlig Mattias Klum.

Idag har jag tillbringat flera timmar i trädgården, rensat runt pionernas röda knoppar, rivit bort lianer av brännässlor i rabarberlandet, klippt rosor och eldat i min tunna. Jorden reder sig och rinner mellan fingrarna. Äntligen!

3 månader från idag.

Kommentarer

 1. Kommentar av Mia den 17 april, 2010 kl 09:08

  Mia och Clara skulle vara självklara gäster någon kväll.
  Behöver du personal på ditt café så kommer jag gärna, det låter som en fantastisk idé!

 2. Kommentar av Katinka den 17 april, 2010 kl 07:05

  OK, det tummar vi på! 🙂

 3. Kommentar av Anita Krantz den 17 april, 2010 kl 03:02

  Jag lever redan i min dröm sedan ett antal år sedan.Har nu ett hus på landet o ett stall där sju hästar huserar. Inte mina men jag sköter om dom åt ägarna.
  Sex barnbarn på lagom avstånd som ibland känns lite för långt.
  Ett växthus som jag fick förra året i 70 års-present och som jag ännu inte kan hantera på rätt sätt.
  Slutade mitt jobb när jag fyllde sagda år och går nu bara och njuter. En liten slant från staten varje månad ger mig precis det jag behöver i livet. Kan det bli bättre?

 4. Kommentar av Katinka den 17 april, 2010 kl 07:09

  Det låter verkligen som om du har ordnat det bra för dig, och inte minst att du kommer ihåg att njuta av situationen! En sak som är bra med växthus är att man kan börja om varje år. I år tex skippar jag all tomatproduktion och har det bara som lusthus med blommor och sittmöbel. Må så gott!

 5. Kommentar av Anita Krantz den 19 april, 2010 kl 11:27

  ja Katinka, så har jag också gjort. Stolar o ett litet bord till vinglaset o lite vackra blommor i växthuset. Där har vi njutit av hösten o nu våras det.
  Den enda smolken i bägaren är när barnen rusar in o ut o jag,gammal o förutseende vet vad som kan hända om någon trillar. Barnens föräldrar tar allt med ro så….. Må så gott där ute

 6. Kommentar av Katinka den 19 april, 2010 kl 12:40

  Inte oroa dig! Meningslös energi 😉 Du har ordnat det fint, så ska jag också göra. En liten fotpall vill jag också ha. MÅ så gott du med.

Kommenteringen är stängd.