5 maj, Kategori: Barnbarn

Tummen gör ont!

Tiny har ett födelsemärke på höger tumme. Det är ett ganska stort smultronmärke, som sitter väldigt dumt över basen av tummen och en bit in på handflatan. Det syntes inte förrän hon var ett par dagar gammal, plötsligt en dag såg hennes mamma att tummen såg konstig ut. Nu har jag läst på nätet att precis så där beter sig smultronmärken. Det är ett nystan av blodkärl som är som störst när barnet är 3 – 4 månader, och som brukar ha bleknat bort helt efter några år.

Just nu är det väldigt besvärligt, för Tiny har hittat tummen och suger på den ofta och länge, naturligtvis just den tummen. Huden på smultronmärket är tunn och ömtålig, det går hål och gör ont, och mamma måste sätta på en bomullsvante. Inte roligt.

Hur gör man för att hjälpa henne hitta nappen istället? Varför finns det inga riktigt små nappar, där själva sugdelen inte är större än en bröstvårta? Stora L har försökt få Tiny att ta nappen sedan första dagen, men hon får bara världens kräkreflexer för att nappen är för stor. Produktutveckling, tack!

Lilla A föddes med ett likadant märke, fast lite mindre, mitt emellan ögonen på näsroten. Det är nästan helt borta nu. Jag saknar det nästan.

Smultronflickan.

 

Aj.

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.