7 maj, Kategori: Farmor svarar själv

Svar på Farmorsfrågan nr 83.

Min inspiration är kopplad direkt till min nyfikenhet. När jag kommer till ett nytt ställe, eller någon presenterar en ny idé, eller jag hittar en ny intressant pryl, eller när jag träffar en ny spännande människa. Då kan jag fyllas av den där härliga känslan att massor av nya möjligheter väntar, bara jag tar till mig det här nya fortast möjligt.

Därför köper jag alla tre böckerna av Scott Kelly om Digital Fotografi på Fotomässan. Därför skaffar jag Letto så fort den går att köpa. Därför anmäler jag mig till kurs i glasmålning och novellskrivande. Därför har jag femtielva appar i min Iphone. Därför är jag den första att täcka rabatterna med cacaoflis istället för täckbark. Därför är jag oslagbar produktutvecklare på LifeStone. (Därför har vi en hård styrelse som kan hålla tillbaka produktutvecklarens vilda ideer.)

Därför blev jag nog lite utbränd, eller i alla fall klart svedd, i höstas. För mycket skämmer allt. Till och med en så härlig och njutbar sak som  inspiration kan ställa till med härdsmälta om den inte kontrolleras. Jag måste komma ihåg det. Lagom dos av allt som är härligt. Trädgård. Choklad, Fotografering. Arbete. Målande. Motion.

Bara kärlek kan adrig överdoseras.

Kommentarer

 1. Kommentar av Elin - Ett hus till oss den 7 maj, 2010 kl 11:42

  Vi verkar vara ganska lika du och jag. Inspiration, nyfikenhet och utveckling är ledorden här också 😉

  Idag blev jag nästan förtvivlad när jag försökte förklara det underbara med twitter för några bakåtsträvare (enligt mig) som vägrade lyssna och bara såg på det hela negativt.

  Klokt skrivet!
  Kram Elin

 2. Kommentar av Katinka den 9 maj, 2010 kl 11:10

  Hej Elin, skriver detta fran en IT-point i Siena i Italien 🙂 Att missionera om twitter etc ar verkligen hemskt. Min man forstar inte det fina med twitter alls, vilket gor mig bedrovad. Men jag har slutat forsoka forklara vad som ar sa bra med twitter, facebook, blogg osv for dem som inte forstar. Vi ar helt enkelt olika. Min man ar supersocial i levande livet, jag ar mer social framfor datorn. Tank sa roligt att jag traffade dig dar, tex!

 3. Kommentar av Mamma till 10 den 8 maj, 2010 kl 03:23

  Fin bild !!

 4. Kommentar av Katinka den 16 maj, 2010 kl 10:27

  Tack! Bebisar och gamla människor blir alltid bra på bild 😉

 5. Kommentar av Fjortisensmorsa den 12 maj, 2010 kl 05:58

  Sitter här och nickar igenkännande! Låter som om du beskriver mig 🙂 Klart att det kan bli för mycket av det goda men hellre det, bara tanken att vara utan den där idésprutan i skallen känns skrämmande&tråkigt!Grattis i efterskott! Hoppas att resan är/blir underbar!

 6. Kommentar av aina fredriksen den 2 juni, 2010 kl 02:35

  jeg er 65, og ikke fasinarat, men det er helt greit med twitter og face-book. jeg flkger jo med—- selv om jeg er 65. Får litt lyst til å si HELVETE!!!!! ja, jeg er 65, men PC; FACE, twitter, ja so what??????????????????????, ok vi er gamle av år, men vi er da med for pokker overalt. her og. tror dere vi er sinker, selv om vi er MYE over 40. skjerp dere!!!!!!!

Kommenteringen är stängd.