25 maj, Kategori: Farmor svarar själv

Svar på Farmorsfrågan nr 88.

Idag har jag haft ett timslångt samtal på SKYPE med Eva Liljenberg, min lifecoach. Nu har jag alltså både en PT och en coach! Hur gick det till! 😉

Nu blir det ett långt uppehåll till nästa Eva-samtal, jag vill vänta ända tills augusti. Det hänger ihop med svaret på Farmorsfrågan nr 88: Vilket krav på mig själv kan jag släppa? Jag har redan gjort det, det har hänt av sig själv.

Jag har släppt kravet att vara duktig, att prestera, att sätta mål. Det får bli som det blir, jag lever här och nu, följer det som känns bra och bekymrar mig inte särskilt om imorgon. Det är en mycket stor förändring, nästan som ett nytt liv. Jag litar på att det jag gör just nu, av lust och vilja, också kommer att leda till någonting bra. Utan att jag behöver försöka föreställa mig exakt vad det är. Det blir ju ändå aldrig som man tänkt sig.

Jag insåg det till fullo i helgen, när lilla S och lilla A var här. Inte en enda gång på hela tiden kände jag mig otålig eller rastlös.  Inte en enda gång längtade jag efter att kolla email eller tänkte på vad jag hade kunnat göra istället för att leta efter grodyngel.

Betyder det att jag struntar i vad som händer? Nej, inte alls. Men kanske har jag nu på allvar förstått vad som menas med de där raderna i Karin Boyes dikt: ”Nog finns det mål och mening med vår färd. Men det är vägen som är mödan värd.”

Kommentarer

  1. Kommentar av Lene den 26 maj, 2010 kl 03:39

    Det høres ut som du har innsett noe som mange av oss ikke tør åpne øynene og se. At man kan nyte det man gjør idag uten å være redd for hva det kan føre til. Eller være redd for at det skal ta slutt.

    Min mormor pleide å si: ”Hver lykkes stund du har på jord betales skal med sorg.” Nå var hun temmelig paranoid og pessimistisk i de fleste situasjoner, og jeg syntes alltid at dette uttrykket var så forferdelig. Men man kan jo se det slik, at alle sorgene man har hatt tidligere i livet nå i ettertid kan cashes ut i gode opplevelser. 😉 Jeg velger iallfall å se det slik. Jeg har en god slump i den banken, skjønner du, og det utbyttet akter jeg å hente ut nå! 🙂

  2. Kommentar av Katinka den 26 maj, 2010 kl 11:19

    Åh Lene, du är så klok och stark! Tack för din kommentar. Jag har varit dålig på att besöka din underbara blogg på ett tag, våren har kommit emellan.;-) Nu måste jag genast titta in! Ha det fint var dag, det är du värd, vi hörs. <3

Kommenteringen är stängd.