10 augusti, Kategori: Farmorsfrågan, Okategoriserade

Nu startar Farmorsfrågan efter sommarlovet!

Det känns som om det är väldigt länge sedan jag funderade över en Farmorsfråga. Den 29e juni frågade jag ”Vad är det finaste någon har sagt till dig?” och det var sista frågan innan sommarlovet. Det kom 8 kommentarer, du kan läsa hela inlägget här.

Jag har funderat över både bloggandet och farmorsfrågorna under sommaren. Varför håller jag på?(läs mer här) Är det värt arbete och engagemang – för det tar ju tid såklart. Kanske skulle jag dra ner på antalet frågor och bara ha en i veckan, istället för både måndag och onsdag?

Men jag har kommit fram till att  Farmorsbloggen är värd varenda minut vid datorn. 

1. Jag får massor av trevliga kontakter med människor som jag aldrig skulle ha träffat annars.

2. Äntligen har jag hittat en fungerande form av dagbok. Det jag skriver på bloggen räcker utmärkt som mitt personliga dokument för familjehistorien. Mina barn och barnbarn kan läsa om de vill. Inget dåligt dagbokssamvete mer!

3. Farmorsfrågorna är utvecklande och hjälper mig att leva mitt liv medvetet. Ställer man inga frågor, söker man inte efter svar.

4. Att ta fina bilder till Farmorsbloggen är en rolig utmaning som gör mig till en bättre fotograf, vilket gör det ännu roligare att fotografera! 🙂

Så på torsdag kommer alltså Farmorsfrågan nr 96. Hur den låter vet jag inte än. Sen fortsätter vi som vanligt med en ny fråga varje måndag och torsdag. Mitt personliga svar (eller reflexion) kommer precis som förut på tisdag och fredag. 

Jag hoppas innerligt att du också kan tänka dig att någon gång dela med dig av ditt svar på en Farmorsfråga!

Kommentarer

 1. Kommentar av Nilla den 10 augusti, 2010 kl 03:50

  Hejsan! Hur ska jag börja, vi tar det baklänges tror jag. Jag är precis som du med i fotosöndag, ganska nytt för mig. Du har kommenterat mitt självporträtt. Sen såg jag att du fanns med på twitter, har lagt till dig på min lista. Och nu upptäckte jag att det är du som är farmorsbloggen. Då har vi alltså träffats!!!!På Daxbloggsfinalen. Jag har bloggen Nillasdagar som var nominerad i gruppen övrigt. Tänk vad världen är liten, ändå. Nu lägger jag till farmorsbloggen bland mina favoriter. Vi hörs på twitter, fotosöndag eller bloggen :o)
  Nilla

 2. Kommentar av Katinka den 11 augusti, 2010 kl 11:19

  Jag minns dig också!:-) Så kul att du också är med på Fotosöndag och Twitter, vi hörs!

 3. Kommentar av Sessan den 10 augusti, 2010 kl 05:58

  Jag är glad att du inte gör några drastiska åtgärder med ditt bloggande & dina frågeställningar.
  Jag kunde varit mycket bättre på att engagera mig med kommentarer, men har inte alltid hjärnan med för svar formuleringar.
  Dock vet jag en sak -Du & dina frågor GER mig något, mental träning 😉

  Kram på dig härliga kvinna <3

 4. Kommentar av Katinka den 11 augusti, 2010 kl 11:22

  Kära Sessan, det räcker så gott att du ger ett litet tecken ibland, det du säger värmer alltid hela dan. Kram

 5. Kommentar av Lene den 10 augusti, 2010 kl 09:12

  Håper du har hatt en nydelig sommer, kjære Katinka! 🙂 Gleder meg til du er igang med nye spørsmål. 😉

 6. Kommentar av Katinka den 11 augusti, 2010 kl 11:26

  Och jag gläder mig åt hösten och mer tid att läsa din härliga blogg som ofta får mig att skratta högt. Ska snart ta mig i kragen och fotografera den fina ramen jag vann hos dig också! Klem <3

 7. Kommentar av Elisabeth med *Vendela*, Vilda, *Vega*, Ville och Vilja den 10 augusti, 2010 kl 09:18

  Jag läser ofta dina farmorsfrågor och svärmorssvar och tittar på dina fina foton. Tyvärr är jag ofta bara inne snabbt på internet och lämnar inte alltid något spår efter mig. Jag vill bara skriva just idag att allt du gör är mycket uppskattat och så länge du har lust och ork så är vi läsare bara tacksamma 🙂

  Varma hälsningar/Elisabeth

 8. Kommentar av Katinka den 11 augusti, 2010 kl 11:28

  Tack snälla! Tänker på er allt som oftast. 🙂

Kommenteringen är stängd.