22 augusti, Kategori: Okategoriserade

Efter två dagar på oljemålningskurs…

…är jag fullkomligt dödstrött. Det är väldigt svårt att förstå. Det har ju varit så roligt, tiden har bara flugit iväg. Ewa Evers har demonstrerat och undervisat,  tålmodigt gått från staffli till staffli och hunnit med allas frågor och problem. Vi har haft fri tillgång till hela hennes atelje och all utrustning. Hon har spelat inspirerande musik och vi har fått allting serverat – frukost, fika, lunch, frukt.

Det har varit underbart varenda minut och jag hade velat fortsätta flera dagar till.

Ändå var jag tvungen att gå ifrån och sova en halvtimme på hennes säng nu i eftermiddag!

Och fast jag har målat varenda minut (nästan) i 16 timmar hann jag inte ens halvfärdigt med mina barnporträtt. Jag hade tagit med mig fotografier av Tiny som jag ville måla av. Den undermålningsteknik Ewa lärde ut innebär att man målar i många transparenta skikt. Många berömda målare använder sig av den tekniken, Leonardo da Vinci till exempel, men det används också inom modernt måleri.

Jag vill inte visa mina halvfärdiga tavlor. När jag blir klar ska jag visa bilder på alla stadierna. Sådär, nu har jag lovat, nu måste jag fullfölja.

Kommentarer

  1. Kommentar av Ewa Evers den 23 augusti, 2010 kl 11:52

    Dina målningar tål verkligen att visas i alla sina stadier. Ja! Jag blev också både utmattad och upplivad efter denna intensiva helg. Klart vi måste på det igen!!
    Kram!

Kommenteringen är stängd.