24 september, Kategori: Okategoriserade

Inga argrynkor eller surveck mer! :-)

För ett tag sedan var jag hos doktorn för att ta bort en vårtliknande prick i ansiktet, alldeles under läppen. Den hade vuxit fram på bara ett år, och eftersom jag är väldigt misstänksam mot prickar och fläckar ville jag ha bort den genast. Men jag litar inte på min vanliga vårdcentral för att ta bort saker i ansiktet, så jag gick till Laserspecialisten i Göteborg som en väninna rekommenderat.

Medan jag väntade på min tur läste jag broschyrerna som låg på bordet. Restylane. Visst har jag funderat på lite justeringar. De där argvecken över näsroten, mellan ögonbrynen. Och de där djupa rynkorna som drar ner mungiporna och gör att jag ser sur ut fast jag inte är det. Men samtidigt är jag rädd att göra ingrepp i ansiktet. Jag vill ju inte se ut som någon annan än mig själv. Och det är lite skämmigt att vilja se yngre ut än man är. Det är väl inget fel att se ut som 61!?

När jag gick från kliniken hade jag fått en tid för behandling veckan efter.  Det som fick mig att slå till var argumentet att Restylane försvinner efter ca 6 månader, och att man inte får några ärr efteråt. Då kan jag ju prova, tänkte jag. Gillar jag inte resultatet så behöver jag ju inte fylla på om ett halvår.

Och jag är verkligen trött på att se så sur och arg ut.

Det har nu gått 8 dagar sedan doktor Martin sprutade in Restylane gelen i mina argrynkor och surveck. Det gjorde lite ont, och jag har haft ett stort blåmärke i pannan som nästan alla har kommenterat (utom Odd).  Men jag är väldigt glad att jag vågade. Det är väl inte värre att fylla ut lite rynkor än att färga håret, fixa naglarna eller bleka tänderna.

Så här såg jag ut i pannan före:

Så här såg mungiporna ut (och pricken):

 Så här såg jag ut i morse, nysminkad för en plåtning:

 Och min älskling har fortfarande ingenting märkt. Men nu kommer han att se att jag har varit hos frisören.

PS. Bilden på mig i högerkanten, under rubriken Fråga Svärmor, den är photoshoppad av min bloggkompis Elin. Sådär slät i ansiktet blir man inte utan Photoshop! 😉

Kommentarer

 1. Kommentar av Annika den 25 september, 2010 kl 01:35

  Det gjorde du helt rätt i tycker jag! Ingen tycker det är snyggt med stela, plastikopererade fejs men lite utfyllnad av argrynkan (som försvinner efter ett tag) är ju en helt annan sak. Sedan måste jag säga att jag som tjatat om att du skall vara blond blir lite osäker nu… Jättesnygg färg och frisyr!!!
  Kul, vilket LYFT (ha, ha). Nu måste jag ta en ordentlig titt i spegeln.
  Heja dig! Kram från Annika

 2. Kommentar av Katinka den 25 september, 2010 kl 10:37

  Åh, du är min bästa coach, behöver ingen annan 🙂

 3. Kommentar av Lena den 30 september, 2010 kl 11:20

  hej Katinka,

  Gud,va fräsch du blev,vilken skillnad.kanske jag också vågar nu.
  vad heter läkaren?

 4. Kommentar av Katinka den 30 september, 2010 kl 10:45

  Hej Lena, doktorn heter Martin, efternamnet vet jag inte. Laserspecialisten finns i samma lokaler som en vårdcentral som heter DinKlinik på Fridkullagatan i Göteborg. Doktor Martin jobbar både på vårdcentralen och på Laserspecialisten, de delar reception. Det är ingenting att vara rädd för, jag ångrar att jag inte gjort detta för länge sen!

Kommenteringen är stängd.