8 oktober, Kategori: Barnbarn, Okategoriserade

Fattiga riddare räddare i nöden.

Igår var jag i Göteborg för den näst sista intervjun med mamma om hennes barndom och uppväxt. Tänk  att Johanna Wistrand och jag redan har 9 timmar på band med mamma 91!  Nu återstår en dubbeltimma nästa torsdag, och sen är det dags för Johanna att börja skriva på boken om mamma. En massa jobb med bilder väntar förstås för mig och mina syskon, det värsta blir att välja.

Många gånger har jag tänkt att det ska bli skönt att slippa åka till Göteborg så ofta, men idag kände jag att jag kommer att sakna de här torsdagarna. En del av det  som mamma berättar har jag hört tusen gånger, men ibland kommer det fram helt nya saker. Jag brukar hinna med att hälsa på Tiny och mamma L som är mammaledig också.

Idag var Tiny på sitt gnälligaste och mest mammiga humör. Hon har just fått sin tredje tand i underkäken och något är på gång i överkäken också. Fattiga Riddare räddade humöret.

Fattiga riddare är helt enkelt en skiva vitt bröd doppad i pannkakssmet.

Recept: 1 ägg, 1 dl mjölk , en nypa salt, (+ en nypa socker om man vill ) o,5 dl mjöl vispas samman och hälls i en djup tallrik eller på ett fat. Lägg en skiva vitt bröd i smeten och låt suga in. Stek i smör. Man kan blanda kanel i smeten också om man vill, och man kan förstås servera med fruktmos eller keso till exempel.

Men man kan också dela en fattig riddare i mindre bitar och ta med som matsäck ut i solskenet på gården.

Kommentarer

  1. Kommentar av Mamma L den 8 oktober, 2010 kl 11:38

    Jag gör det t o m ännu enklare och tar 1 ägg + i dl mjölk + lite kanel,vispar ihop, doppar bröd och steker i smör. Tar högst 3 minuter.

Kommenteringen är stängd.