18 oktober, Kategori: Okategoriserade

Om att Gilla på Facebook.

Facebook blir bara större och större. I dag skrev Eva Wieselgren i sin blogg Teknik och Trender i Göteborg-Posten om hur hon stängt av Farmville och andra fejan-appar efter nyheten att Farmville säljer användares uppgifter vidare.  Eva har en teknikspalt i papperstidningen GP också, hon är min it-husgud och enda anledningen till att jag fortsätter att prenumerera på GP. Hennes teknikspalt är mitt lördagsnöje till frukosten och om den uteblir är jag sur hela dan.

Annars är det här med att Gilla på Facebook något som jag faktiskt inte riktigt fattar vitsen med. Jag gillar 18 olika sidor kan jag se på mitt FB-konto. Det är allt från Spädbarnsfonden till Susan Boyle, Moderskeppet och Sverigedemokraterna i riksdagen – nej tack. De där som jag gillar ligger i en liten ruta till vänster på sidan och gör inget särskilt väsen av sig. Egentligen bryr jag mig bara om dem just när jag blir uppmanad att gilla dem. Sen glömmer jag dem. Vad är det för mening att ha dem då, undrar jag?

Kan någon tala om för mig hur man slutar gilla, skulle gärna vilja bli av med t ex Susan Boyle…😉

Nu fick jag precis ett mail om att jag kan Gilla Allt för Föräldrars sida på Facebook också! För att det är ”ett utmärkt sätt att hålla koll på allt roligt som händer på Allt för föräldrar”. Och det är klart jag gärna vill! Så jag går in direkt och klickar på Gilla på  http://www.facebook.com/alltforforaldrar  Så nu gillar jag 19.

Hoppas Allt för Föräldrar börjar med Twitter snart, för där märker jag genast vad som händer med dem jag gillar!

Det kanske bara handlar om en inställning? 😉

Kommentarer

 1. Kommentar av Anita den 18 oktober, 2010 kl 09:54

  Jag hittade den. Hur man slutar ”Gilla”. Gå in på sidan du gillat. Vänsterspalten långt ner – sluta gilla!! Funkar.

 2. Kommentar av Katinka den 19 oktober, 2010 kl 10:54

  Tack för hjälpen, äntligen blev jag av med Susan Boyle! 🙂

 3. Kommentar av Sanna den 18 oktober, 2010 kl 11:23

  Enligt mig handlar det om att prioritera vilka man väljer att ”gilla” på facebook. Klickar du ”gilla” bara för en tillfällig grej eller något event, se till att plocka bort den efteråt när det är avklarat.

  Klickar du på ”gilla” för att delta i tävlingar och hålla koll på nyheter osv. på olika sajter eller företag du gillar som du följer så kan du med nöd och näppe klicka i och samtidigt hålla koll på dom smidigt och lätt.

  Jag själv är ”gillare” utav hela 296 st och kollar in det allra flesta någon gång då och då, vissa mer än andra men hinner omöjligt följa alla regelbundet.

 4. Kommentar av Katinka den 19 oktober, 2010 kl 10:55

  Oj, 296 stycken! Det är fler än jag följer på Twitter, och dem hinner jag absolut inte med!

 5. Kommentar av Joakim Eriksson den 20 oktober, 2010 kl 10:10

  När man gillar en sida för man väll upp deras nyheter i sitt eget nyhetsflöde?

Kommenteringen är stängd.