29 oktober, Kategori: Okategoriserade

Generalrepetition 1 och 2.

Lilla S har Småland i läxa. Hon får hjälp av pappa P (som är censurerad i bilden). Geografi är ”sådär” kul, om man frågar henne. Men hon pluggar ändå tills hon kan.

Jag blir så glad när jag ser hur hon får hjälp med sina läxor. Jag kan aldrig minnas att jag själv fick någon läxhjälp, eller att mina föräldrar över huvud taget brydde sig om hur jag presterade i skolan. Det är klart, de hade kanske brytt sig om jag hade klarat mig dåligt. Men  jag slank igenom skolan med medelbra betyg utan att anstränga mig mer än nödvändigt, och knappt det. 

Det kan jag undra lite över idag. Vad hade jag blivit om det hade ställts lite högre studiekrav på mig hemma? Om de hade hjälpt mig lite mer, med matten till exempel, istället för att säga: ”ja ja, något mattehuvud har du inte, det har ingen i familjen.”  Jag tänker på vår sladdis stora J, som grät och svor över sina matteläxor men som ändå fixade matte E därför att Odd aldrig tappade tålamodet med att hjälpa honom.

Lilla A har inga läxor ännu, men hon övar ändå. På att sminka sig till Halloween.

Kommentarer

 1. Kommentar av Anita den 29 oktober, 2010 kl 09:23

  Jag hade en svacka i realskolan och höll på att bli underkänd i matte. Min kloka pappa sa då:-Du är bättre än detta. Du har missat något, och anlitade en student i närheten som hjälpte mig några veckor. Sen gick det som en dans. Senare valde jag t o m matematisk gren på Naturvetenskaplig linje och har haft otroligt roligt med matten som småskollärare. Tänk om någon hade sagt:- Du brås på din mor. Hon har aldrig varit något geni i matte.
  Alla kan matte men skolan missar det ofta.

 2. Kommentar av Katinka den 29 oktober, 2010 kl 10:01

  Vilken klok pappa, och vilken bra erfarenhet. Tack för din kommentar, den hjälper säkert någon! 🙂

 3. Kommentar av Liv den 29 oktober, 2010 kl 11:32

  Jag tror verkligen på positiva förväntningar! Jag säger hela tiden till Trixi: Du kan allt! (Jag ska verkligen hålla tyst om att jag hade supersvårt för matte i skolan.)
  Ha en supermysig helg Katinka!
  Kram
  Liv

 4. Kommentar av Katinka den 29 oktober, 2010 kl 09:59

  Just precis, för den som tror att han inte kan får alltid rätt! Du kanske hade varit jätteduktig i matte med en annan lärare, det vet du inte. Tack, jag kommer att få en supermysig helg för jag är bjuden på spa av mina systrar! 🙂 Kram tillbaka från Katinka

Kommenteringen är stängd.