8 november, Kategori: Barnbarn, Okategoriserade

Sjuk måndag.

Idag har varit en seg dag. Mitt huvud är en vattenmelon, min hals ett rivjärn och dessutom fryser jag. Barnbarnsbaciller! Jag borde kanske ha hållit lite avstånd till lille L:s snoriga näsa? Men nej, det var inget alternativ! 🙂

Som tur är bestämmer jag själv när/var/hur jag jobbar, och därför har jag kunnat göra en del nytta ändå idag. Jag kan ju svara på mail, skriva annonstexter och redigera bilder även om jag mår pyton och sitter i morgonrocken hela dan.

Idag har jag också svarat på två nya frågor till Fråga Svärmor som du kan läsa här. Jag funderar alltid ganska länge på de här frågorna, innan  jag sätter mig och skriver ett svar. Det är viktigt för mig att vara både snäll och uppriktig. Med snäll menar jag att jag vill försöka ha medkänsla med den som frågar.

Ofta känns det som om jag skulle vilja ruska om personen, säga: Men för Guds skull, sluta vara ett sånt offer! Men det skulle säkert inte vara till någon hjälp för den som ledsen och bitter sätter sig och skriver ett mail till Fråga Svärmor hos AlltförFöräldrar! Så jag behärskar mig och försöker tänka ett varv till, sätta mig in i situationen.

Ofta undrar jag om mina svar är till någon hjälp. Klart är i alla fall att det är nyttigt för mig själv att träna mig i medkänsla och saktmod, det har inte precis varit mina bästa grenar.

Kommentarer

 1. Kommentar av MammaMorran den 8 november, 2010 kl 08:19

  Nu har jag skrivit en liten berättelse i kategorin ”mammor berättar”- det är första gången jag är inne här, vilken underbar blogg/hemsida!
  Ska kika runt här inne nu!
  Kram
  MammaMorran- funderar på livet & Barn med ADHD/Autism

 2. Kommentar av Katinka den 8 november, 2010 kl 08:43

  Tack för din fina, rörande berättelse som jag är säker på att många andra kan hämta styrka ur. Ett barn med funktionshinder är förstås en svår utmaning, särskilt för en enastående mamma (gillar det ordet mycket bättre än ensamstående!). Men som du så fint beskriver så är inte barnet sitt funktionshinder, utan en unik och älskvärd liten människa. Kram från Katinka

 3. Kommentar av Sofie den 8 november, 2010 kl 08:48

  Skickar massor av kryapådig hälsningar och en KRAM!

 4. Kommentar av Alexandra den 8 november, 2010 kl 09:51

  JAg skickade en fråga till fråga svärmor och jag har hittat massa kraft och styrka i ditt svar. tack 🙂

 5. Kommentar av Katinka den 9 november, 2010 kl 12:41

  TACK Alexandra, så glad jag blir! 🙂 Kram Katinka

 6. Kommentar av Madde den 9 november, 2010 kl 12:54

  Ja barnbaciller har vi fått lära oss sen vi fick Filip är väldigt vanligt och förkylningarna byter ut varandra:(

Kommenteringen är stängd.