21 november, Kategori: Barnbarn, Foto, Okategoriserade

Nu vet jag vad High Key är.

För en vecka sedan hade jag ingen aning om vad High Key är. Men så blev jag tvungen att ta reda på det, eftersom veckans fototema/utmaning i FotoSöndag bygger på den fototekniken. Lite kort kan man beskriva det som att man tar en ljus bild och gör den ännu ljusare, utan att detaljerna går förlorade.

Att vara med i FotoSöndag är som att vara med på en fotokurs. Varje tisdag kommer ett nytt tema, vilket betyder att åtminstone jag lär mig något nytt varje vecka. Sedan i somras har jag inte missat ett enda tema. Ibland ligger det massor av planering och ansträngning bakom en bild. Andra gånger har jag tur och springer förbi ett motiv som passar precis. Ibland har det blivit nödlösningar i sista minuten innan bilderna måste vara inskickade på söndagsnatten…  Alla mina bilder finns samlade på mitt Flickrkonto.

High Key lät kul, Jens Rydén bloggade om hur man skulle tänka och jag visste från början att jag ville fota vackraste barnbarnen Lilla S och lilla A.  Det passade bra igår när jag ändå hade hela ”studion” med blixtar, bakgrund etc uppmonterad hemma hos dem. Finaste brudnäbbsklänningarna från sommarbröllopet i Syrien blev perfekt rekvisita.

Så här blev bilden:

Kommentarer

  1. Kommentar av Madde den 21 november, 2010 kl 11:23

    Spännande att lära dig mer ingående om fotografering, fint kort påminner om gammla kort från förr

  2. Kommentar av Josefine den 22 november, 2010 kl 09:55

    VACKERT!!!!!!

Kommenteringen är stängd.