24 november, Kategori: Okategoriserade

Fynd i handväskan.

Hur många handväskor har du? Jag har rätt många. Ibland blir det panik när jag inte vet i vilken jag har lagt plånboken. Ibland får jag ett ryck och städar ur någon av dem.

Idag rensade jag silverbagen som är inköpt i New York och nästan sönderälskad. I botten på den hittade jag ett kuvert. Det är från min mamma, och utanpå kuvertet har hon skrivit med sin prydliga handstil: ”Till min älskade äldsta dotter på 60-årsdagen från Mamma.” Kuvertet har legat där sedan i våras.

Tänk, jag är fortfarande, fast jag är mormor och farmor, hennes älskade dotter, och hon tänker på sig själv som min mamma med stort M. <3 <3 <3

Det är väl fantastiskt? Jag undrar om jag kommer att få uppleva samma sak, jag hoppas det. Jag är ”bara” 81 år när min älskade äldsta dotter fyller 60.

Mamma hade lagt 500:- i kuvertet. Jag undrar hur mycket  jag i så fall kommer att lägga i  A:s födelsedagskuvert? Det kanske inte ens finns sedlar då? Och min handstil, finns den kvar? Den är ju oläslig redan nu… 😉

Kommentarer

  1. Kommentar av Anna den 25 november, 2010 kl 08:54

    Jag har också många, och de är svåra att förvara. Blir oftast bara en hög i garderoben … och så ligger det lite småsaker i ungefär allihop 😛 Till vardags använder jag inte ens handväska, eftersom det är opraktiskt när man cyklar. Nu har jag visserligen inte cyklat många dagar i år, men vanan att ha allt i ryggsäcken hänger i ändå 🙂

    Gamla människors handstilar är härliga! Visserligen går de inte ALLTID att läsa de heller, men de är nästan alltid vackra på något sätt … och den gammaldags skrivstilen är SÅ mycket finare än den som jag fick lära mig i skolan. Själv byter jag handstil efter humör 🙂

Kommenteringen är stängd.