6 januari, Kategori: Okategoriserade

Äta ute.

För 11 år sedan skulle jag aldrig ha drömt om att våga äta mat som tillagades på ett gasolkök på trottoaren, praktiskt taget under bar himmel, och där man först fick peka ut råvarorna i en isad plastlåda på en flakmoped. Men 1999 reste vi till Vietnam, och sedan dess äter vi alltid ”på gatan” när vi kan. Då har man faktiskt bäst koll på hur maten lagas och på råvarornas kvalité. Man kan vara säker på att maten är helt nylagad, och tillräckligt upphettad. Det kan man inte veta i en restaurangmatsal, hur lyxigt det än är upplagt.
”Peel it, cook it or forget it” är regeln. Aldrig buffet, aldrig sallader, aldrig is i drycker. (Jag tänkte skriva aldrig glass, men det vore lögn. Det har gått bra.) Att avstå från sallad betyder ju inte att avstå från tex tomater. Man måste bara skölja dem i vatten på flaska först.
Jag glömde ju nästan priset, en annan stor fördel. Ikväll åt vi en härlig middag med 4-5 rätter på en enkel utomhusmarknad för ca 200 :-, inkl Odds öl och min färskpressade ananasjuice.
En iskall kokosnöt med sugrör kostar 6 kr.


– Posted using BlogPress from my iPad

Kommentarer

  1. Kommentar av Joar den 6 januari, 2011 kl 04:31

    Ååå va mysigt de låter! Skönt för er med en riktig semester 🙂

  2. Pingback av Tweets that mention Äta ute. | Farmorsbloggen -- Topsy.com den 6 januari, 2011 kl 05:02

    […] This post was mentioned on Twitter by Allt för föräldrar, Katinka BilleLindahl. Katinka BilleLindahl said: Äta ute. http://bit.ly/ejDTFM […]

Kommenteringen är stängd.