8 februari, Kategori: Barnbarn

Han fick väl Nobelpriset?

Efter tre dagar med penicillin är Tiny feberfri och piggare, även om hon matvägrar eftersom hon tror att all mat innehåller penicillin. Inte ens glass eller choklad funkar. Hennes pappa har nu uppfunnit ett smart sätt att peta i henne medicinen medan hon sover.

Den som upptäckte penicillin måste väl ändå ha fått Nobelpriset? Jag kollar Wikipedia… och JA!

Såhär står det:  Alexander Fleming upptäckte penicillinet 1928. Detta skedde genom en slump eftersom han lämnade en odiskad bakterieodling när han åkte på semester. Svampen i bakterieodlingen, vilken egentligen var penicillin (Penicillium notatum), dödade bakterierna och kvar blev en kal fläck i burken. Fleming förstod, när han kommit tillbaka från sin semester, att han upptäckt något intressant. Han forskade vidare och uppfann således penicillinet. Först 1941 började dock penicillinet att användas på människor.Fleming blev en mycket hyllad och känd person. 1945, bara fyra år efter att penicillinet börjat användas på människor tilldelades han Nobelpriset tillsammans med Florey och Chain.

 

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.