2 mars, Kategori: Foto, Okategoriserade

Beroende av blommor.

Ska det aldrig bli vår? Idag stod jag inte ut med den hemska, kalla vintern längre, jag måste fylla ögonen med något annat än grått. 

På vår närmaste handelsträdgård som är Orust Blommor öppnade Pelargonmuseet för säsongen i helgen. Tusentals små sticklingar av pelargoner, fuchsior och annat  fyller plantborden och det är väldigt svårt att stå emot, men jag väntar. Jag vill inte fylla fönsterbrädorna hemma utan vänta på att växthuset tinar. Det går inte ens att öppna dörren än eftersom det ligger en stor driva av is och snö framför.

Jag fotograferade desto mer, här nedan kommer ett litet urval.

För övrigt den här dagen gjorde jag ikväll en jättesats morotsmarmelad med kardemumma och mandel som brände fast i kastrullen och blev helt misslyckad. En liten burk kanske jag kan rädda till mamma A som jag hade tänkt, men det mesta får slängas. 🙁   Kanske orkar jag göra en sats till imorgon, efter ett annat, enklare recept.

Jag bakade också tre surdegsbröd som visserligen är goda, men inte alls så fluffiga och luftiga som jag vill. Mjölet gillar inte heller vintern.

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.