20 mars, Kategori: Resor

Uppladdning.

En hel söndag utan planer, bara ta det lugnt och hämta krafter. Humöret har inte varit det bästa på länge, jag kämpar mot deppighet och missmod. Det är den sena våren, alla dagar går det inte att parera med mental träning.

Igår porrsurfade jag på olika öar i södra Europa. Var skulle man kunna hyra ett litet hus eller lägenhet några månader varje vinter? Jag vill lära mig språket, ta del av en annan vardag, fotografera, jobba på distans.

Min kravlista är följande: Så varmt som möjligt. Det ska vara möjligt att åka tåg hit. (Barnen ska lätt kunna komma på besök.) Bra täckning (jag ska ju kunna jobba härifrån). Spännande historia och kultur. En levande bygd, med jordbruk och fiske, absolut inte något nybyggt pensionärsgetto. Storslagen natur. Nära havet. Vänliga människor. Minimal trafik.

Jag drömmer och funderar på Turkiet, på Kreta, på Sicilien.  Med dagens GP kom en resebilaga om Sicilien, det stod att ”våren kommer till Sicilien redan vid nyår”. Det stod inte att det kommer en flyktingbåt i timmen från Libyen just nu…

Om en vecka startar TUR-mässan i Göteborg. Gissa om jag tänker vara där?

Om två veckor reser jag till Kroatien för att utforska ön Brac utanför Split under fyra dagar. Men jag är lite rädd att det är för kallt där mellan november och februari.

Kommentarer

  1. Kommentar av Mamma L den 20 mars, 2011 kl 11:43

    Inte bara du som vill bo på ett bättre ställe m a o. Synd bara att de libyska flyktingarna troligtvis inte får samma varma mottagande som du kan vänta dig…

  2. Kommentar av Gunilla HL den 23 mars, 2011 kl 09:18

    Hej! Jag följer din blogg här nerifrån Frankrike. Intressant och rolig blogg med mycket fina foton. Är farmor och bl.a intresserad av foto så det passar ju bra. Sommartid (=ca fyra månader) bor vi på Orust nära Hälleviksstrand – inte så långt från Flatön, så du beskriver våra hemtrakter. Vi övervintrar i Languedoc i södra Frankrike. Allt här stämmer med din kravlista: utom att månaderna december-januari kan vara litet kärva. Hör gärna av dig om du vill veta mera! A biêntot! Gunilla Herner Lundberg

  3. Kommentar av Katinka den 23 mars, 2011 kl 10:19

    Så härligt det låter – övervintrar. Precis vad jag letar efter, ett ställe att övervintra på. Men jag trodde södra Frankrike var för kallt? Får ta och googla på Languedoc. Känner bara till vinet – Cotaux de Languedoc 😉 Allt som inte ligger vid havet går bort, jag kan inte leva utan havet, helst på alla sidor. Maila mig gärna på katinka.billelindahl@gmail.com

Kommenteringen är stängd.