26 mars, Kategori: Okategoriserade

Vårkänslor!

Idag skulle vi ha firat mammas 92-årsdag, men det kom förkylning i vägen. Inte min, men min systers.

Vi gick en låååång vårpromenad över ön istället, Odd och jag. 2,5 timme, inklusive bergsklättring och vandring i snårskog på rådjursstigar. Jag fick massor av fina bilder. Men jag börjar känna ett svårt begär efter ett bättre teleobjektiv. 300 mm räcker inte för att strandskatorna ska bli riktigt skarpa, inte ens med stativ.

Två viktiga vårpremiärer har hunnits med idag:

1. Vattnet i växthuset är påkopplat, nu kommer det vatten i kranen därute och jag kan börja så mina fröer som kommit från Impecta.

2. Jag eldade i mitt oljefat bakom växthuset för första gången i år. Det gamla fågelbordet och en massa grenar från fruktträden som just nu beskärs. Det är en väldigt speciell  känsla när det tar sig i tunnan, lågorna står som en kvast och röken bolmar.  Det är finast att elda i skymningen. Just när morkullan kommer. Då både luktar och hör man att nu är det vår. 🙂

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.