16 juli, Kategori: Okategoriserade

Sven-Bertil vi älskar dig!

Plötsligt förstår jag vad som menas med publikens kärlek. Jag förstår hur svårt det måste vara för en artist att inte få vara med längre, inte få stå där på scenen och känna svallvågen av varma känslor från ett hav av glada människor med strålande ansikten. Sven-Bertil Taube behöver inte vara orolig. Kärleken som strömmade mot honom där han stod på den stora utomhusscenen idag gick nästan att ta på.

Idag är det den första dagen av sommarens Taubespel på Flatön. Hela ön sjunker lite grann av alla bussar som kommer från hela Sverige och också från Norge. Vägen som går över ön, från orustfärjan till dragsmarksfärjan, korkas igen av bilar och cyklister och gående. Här och där längs vägen säljer driftiga barn kaffe, saft och bullar. Idag såg jag också några som sålde fina bigarråer i hemvikta kartonger.

Vi cyklade tvärs över ön till Taubespelen som vanligt, med ost och bröd och lantvin i en korg och min yogamatta på pakethållaren. Vädret var soligt, marken i skogsbacken var torr och fin och alla i publiken kunde alla texterna som vanligt. Några dansar i gräset, man träffar en massa grannar och öbor och det är kort sagt helt underbart.

Sarah Dawn Finer var den perfekta partnern till Sven-Bertil, säker på scen, omtänksam mot den halvblinde Sven-Bertil och samtidigt lagom flirtig. Han var mer inspirerad än någonsin förr och sjöng med inlevelse och stark stämma: ”Rosa jag ääälskar dig!” så att Sarah rodnade.

Självklart ska jag dit imorgon igen. Så länge SvenBertil lever missar jag inte Taubespelen. Imorgon kommer Cajsa-Stina Åkerström, Peter Harryson och Peter Jöback också och den fantastiska Sinfoniettan från Göteborgs symfoniorkester. Ulf Lundell ska få det första Taubestipendiet som utdelas av TaubeSpelen. Kanske herr Lundell också dyker upp? Det lär i alla fall bli publikrekord, ryktet säger att det aldrig sålts så många biljetter på förköp. Tyvärr sägs det också bli regn. Det kan bli många spännande upplevelser både på scen och på parkeringsplatsen som brukar förvandlas till gyttjegrop.

Kommentarer

  1. Kommentar av Johanna den 17 juli, 2011 kl 12:16

    Åh vad man längtar hem när man ser dessa bilder och läser din text! Njut lite för mig med! Kram

Kommenteringen är stängd.