22 juli, Kategori: Barnbarn, Okategoriserade

Bloggtest BabyJogger City Mini med liggdel.

Andra dagen med BabyJogger City Mini var det dags att montera liggdelen. Mamma A hade höga förväntningar, hon är rejält trött på den tunga kombivagnen hon använder till vardags. Men liggdelen som hörde till BabyJogger City Mini såg så liten ut att hon blev skeptisk. Skulle Lilla Mini, 4 månader, verkligen få plats i den?

Att ta bort sittdelen och istället koppla på liggdelen var inga problem, bruksanvisningen behövde inte packas upp nu heller. Liggdelen känns lätt och behändig, man lyfter den enkelt med bara en hand faktiskt, även med barnet i. Handtagen sitter så brett isär att korgen balanserar säkert.  

Mini placerades i liggdelen och fick plats! 🙂 Och det finns någon decimeter att växa på också. Man glömmer ju hur kort tid liggvagnen behövs. Det kommer inte att dröja många månader innan det är dags att montera sittdelen.

Mamma A:s intryck efter första dagen blev dessa: Vagnen är otroligt lätt och behändig att köra. Hjulen rullar så lätt att man absolut inte får gå ifrån vagnen utan att trycka ner bromsen! Mini ligger skönt i insatsen som lutar lite framåt och gungar behagligt i sin finurliga upphängning. Stötdämpningen är verkligen effektiv. Trots att framhjulen är svängbara är vagnen lätt att köra med bara en hand, inte alls jämförbart med mamma L:s trehjuling som jag tycker är helt omöjlig på det viset.

Det går inte att hänga tyngre saker på handtaget, även om det finns en krok för det. Skötväskan får ligga under vagnen. Vill man handla eller bära med sig större saker får man använda ryggsäck. Det är nog den största nackdelen med vagnen, men kanske priset man får betala för att den är så liten och behändig? Jag skulle inte heller gå ifrån den här vagnen med ett sovande barn mitt i vintern, jag tvivlar på att det går att behålla värmen särskilt länge i den lilla lätta insatsen.

Nu har mamma A med familj lastat in BabyJogger City Mini i bilen och gett sig iväg på nya semesteräventyr. Jag återkommer med fler testrapporter så småningom!

 

 

Kommentarer

  1. Kommentar av Johanna den 22 juli, 2011 kl 10:35

    vilka underbara bilder! Mysigt med så fint väder 😀

Kommenteringen är stängd.