27 juli, Kategori: Farmor svarar själv, Foto, Resor

Svar på Farmorsfrågan nr 164.

Den här frågan fick aldrig något svar från mig, men den fick verkligt läsvärda kommentarer. Vad vill du att en resa ska ge dig? Jag skrev den när jag precis kommit hem från Montreal med kameran full av bilder och huvudet fullt av nya intryck.  Jag tyckte frågan var svår. 

Men nu, med en månads perspektiv, är svaret lätt. Upptäckter. Oväntade syner, lukter, smaker, möten som sätter helt nya spår. Att följa ett uppgjort program eller beta av sevärdheter i grupp passar inte alls min reslust. Vem bestämmer vad som är en sevärdhet? Jag vill minnas egna gränder, utsikter och marknader. 

Under mina fyra dagar i Paris i maj var jag aldrig inne i Louvren. Men jag cyklade förbi en tidig morgon och såg uteliggarna som letade pengar innan fontänen startade. 

Nu ligger jag så långt efter med fotoutmaningen 365 foton 2011 så här kommer flera bilder på raken för att jag ska komma ikapp. En bild om dagen är ju meningen… 

Nedanstående bild tog jag på gång- och cykelbanan till en helt fantastisk gammal bro i Montreal. 

 I Montreal betyder trappstädning nånting annat än hos oss. 

Kommentarer

  1. Kommentar av Piglet den 27 juli, 2011 kl 03:21

    De där trapporna i Montréal är så härliga … Så många, och i så olika former 🙂 Bron ser häftig ut! Jag vill åka tillbaka! Det känns som att det finns mer att upptäcka … synd bara att det är så långt att resa! Älskar dina foton! Du har verkligen blick för bilder!

  2. Kommentar av Katinka den 27 juli, 2011 kl 09:32

    Tack!:-) Ja, man undrar hur det är på vintern med de där trapporna i snö och isstormar. Håller med, synd att det är så långt.

Kommenteringen är stängd.