20 oktober, Kategori: Barnbarn

Fin middag med fyra småbarn.

Mamma A är helnöjd med sin BabyBjörn Matstol som hon har fått möjlighet att testa genom Allt för Föräldrar. Hon kan inte hitta någonting negativt över huvud taget att säga om den, vilket jag tycker är lite komplicerat eftersom jag gärna vill kunna redovisa både fördelar och nackdelar.

Är det inte lätt att snubbla på stolsbenen?” försökte jag. ”Nä, de sticker inte ut särskilt långt.”

Däremot hade hon väldigt lätt att räkna upp allt som är bra med stolen:

1.Det är lätt att ta i och ur Mini även om hon sprallar. 2. Den är väldigt enkel att rengöra. 3. Den tar inte så stor plats vid matbordet. 4. Mini älskar att hon kan ta spjärn med fötterna på fotsteget och på så sätt hoppa lite upp och ner när hon sitter. 5. Den verkar vara idiotsäker. 6. Brickan är stor så att man kan lägga plockmat direkt framför Mini som hon kan pilla med. 7. Den är snygg.

Den gamla Tripptrappen som syskonen har haft och som fortfarande står i köket ser ut som en antik möbel i jämförelse. Men när Mini vuxit ur BabyBjörn Matstol  kommer Tripptrappen säkert till heders igen.

När mina barn var små ansågs det ”onödigt” med en barnstol som man bara kunde använda kanske ett år. Med  Loppi och Blocket och Tradera är den tiden tackolov förbi. Idag kan man tänka praktiskt och köpa det som fungerar bäst för ens vardag. Man kan se på ett inköp av en fin barnstol eller barnvagn som ett slags leasing. Köp – använd – sälj.

Eller spara i källaren till nästa bebis, eller till nästa syskonbarn. Vissa grejer är ju så bra att man inte vill göra sig av med dem. Den här matstolen kommer nog att vandra länge i familjen misstänker jag. Jag hoppas på sådär 6 – 7 barnbarn till. 🙂

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.