23 oktober, Kategori: Foto

Höjden av lyx – en egen ateljé!

Övre hallen i vårt hus har varit i stort sett övergiven sedan yngsta barnet flyttade hemifrån för tre år sedan. Här har stått en gammal 18 tums TV, en soffa, bord och två fåtöljer. Samt några bokhyllor fyllda med videokassetter och barnböcker. Barnbarn på besök har sett på TV och lekt med dockhus och pussel här. Det har varit ett ganska sorgligt och osorterat rum som man måste passera på väg till badrummet. Ett rum utan själ, eller kanske med en förlorad själ.

Idag har rummet fått nytt liv. Jag har tagit tag i en gammal dröm och inrett min egen ateljé här. När vi körde den gamla rokokosoffan till Returvaruhuset i Stenungsund igår hittade vi samtidigt ett stort och stabilt Kinnarpsbord.  Som nytt, med höj- och sänkbara ben. Det kostade 75:-..!

Hela söndagen har jag bondat med min nya atelje. Skruvat upp IKEAS tavellist på väggarna. Hämtat gamla rostiga burkar i plåt och glas från källaren, diskat farmors gamla kryddställ som blir perfekt förvaring för ritkol och svampar. Sorterat alla glasfärger för sig och oljefärgerna för sig. Tagit fram undanställda skålar och glasfat och prydnadssaker. Till exempel det gamla fågelboet som jag hittade i farmors lada. Det blir en fin installation i ett musselskal från Thailand. Det är viktigt att ha vackra saker att titta på och inspireras av.

Nu saknas bara bättre belysning. Sen kan jag inte skylla på någonting om jag inte sätter igång och målar! 🙂

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.