25 oktober, Kategori: Barnbarn, Farmor svarar själv

Svar på Farmorsfrågan nr 188.

Att bry sig på rätt sätt är varje förälders svåraste utmaning. Det finns alltid så många experter, men när man till sist förstår vad som verkligen var det rätta sättet är experterna försvunna och kan inte ställas till svars. För det dröjer så länge innan man har facit. 

Själv jag har mutat, hotat, belönat, tvingat, förbjudit, kramat, tröstat, flyttat, bytt skola.

En del av det där har varit helt rätt, tycker både mina fyra barn och även jag själv fortfarande. Men en del har vi helt olika åsikt om. ”Hur kunde ni? Förstod ni inte vad ni ställde till? Det har påverkat hela mitt liv!”

Såna saker måste man som förälder helt enkelt vara beredd på, 20 år senare. Bara hacka i sig.

Den enda trösten är att man i alla fall gjorde sitt bästa, efter omständigheter och eget omdöme. Det finns inga perfekta föräldrar.

Det måste väl ändå vara en ganska värdefull insikt för barnen, när det är deras egen tur att försöka bry sig på det rätta sättet?

Kommentarer

 1. Kommentar av Mrs Moet den 26 oktober, 2011 kl 11:30

  Om man är normalt funtad så är väl alla den perfekta mamman till just sitt barn. Jag gör så gott jag kan med mina tjejer och det känner jag mig nöjd med. Viktigast är att göra det som känns bra för sig själv och sin familj.

  Kram Åsa

 2. Kommentar av Katinka den 26 oktober, 2011 kl 03:10

  Jag håller med dig Åsa och har tänkt och känt precis som du. Men hur man än försöker så kommer det nog ändå finnas saker som barnen tycker att man borde gjort annorlunda. Vad jag menar är nog att man kan vara en bra förebild som mamma även om man inte varit helt perfekt. Eller kanske just på grund av det. 😉

 3. Kommentar av Emelie den 26 oktober, 2011 kl 12:14

  Ja, du! Tänker ofta på sånt, hur barnen kommer se tillbaka på vissa grejer om 20 år, men jag hoppas att dom förstår att jag verkligen har försökt mitt bästa, vigt mitt liv åt att dom ska ha det så bra som möjligt 🙂

  Kram

 4. Kommentar av Katinka den 26 oktober, 2011 kl 03:11

  Finns det bara kärlek så är (nästan) allt förlåtet, tror jag! <3

Kommenteringen är stängd.