27 mars, Kategori: Okategoriserade

2000 låtar i mitt löptempo – 156 – 176 BPM. Hitta dina!

Jag joggar bäst till musik med BPM mellan 156 (Lucy Jordan med Hanne Boel)och BPM 166 (I was born to make you happy med Britney Spears) BPM betyder alltså Beats Per Minute och är ett mått på hur fort takten går.

Detta vet jag eftersom jag har en BPM-räknarapp i mobilen. När jag hör en låt t ex på Spotify eller radion knackar jag på appen i takt med musiken, och så får jag värdet på BPM. 

På det viset har jag samlat ihop ganska många bra jogginglåtar i en löplista som jag har i öronen när jag joggar. Men det var inte lätt, alltså har jag inte förnyat den, alltså börjar den bli lite uttjatad.

Därför blev jag väldigt glad när jag hittade en sajt där man kan söka låtar med hjälp av BPM.

Jag sökte på 156 BPM och fick upp förslag på över 200 låtar!! Det betyder en bank på 1000-tals låtar att välja mellan i spannet 156 – 166 BPM. Gud så kul!

Nu ska jag skriva ut listor, bocka för mina favvoartister och sen köpa låtarna på Itunes.

Kommentarer

Inga kommentarer än

Kommenteringen är stängd.