27 mars, Kategori: Okategoriserade

Fårklippardagen – då är det vår.

Idag kom fårklipparen till oss och befriade alla tackorna från den varma vinterpälsen. Samtidigt klippte han klövarna och vi kunde inspektera lite mer noggrannt hur de blivande mammorna mådde och när lammen kan väntas. Om ca tre veckor trodde experten att de första kommer. Det är lagom tycker vi, eftersom vi inte har något stall att ta in de små nyfödda lammen i om det skulle bli bakslag i vädret. Vi brukar ordna fållor utomhus med ett presenningstak, så att de små liven får vara ifred med mamma de första dygnen. Sådär 15 lamm hoppas vi på. Och absolut inga flasklamm eller framfall eller felvända lamm eller lamningsförlamning. Peppar, peppar ta i trä!

Kommentarer

  1. Kommentar av Mamma L den 31 mars, 2012 kl 07:57

    Men vi vill ha lamm till pååååååsk!!!

Kommenteringen är stängd.