4 juli, Kategori: Författarblogg, Foto

Mina bästa skrivarverktyg.

Hur stel och seg jag än stiger upp ur sängen, hur motvilligt jag än drar på mig kläderna, hur huttrande jag än stapplar iväg de första hundra stegen så slår det aldrig fel. Efter några kilometer trängs idéerna för att komma ut och jag måste stanna och anteckna. Därför fyller jag aldrig i mina tider när jag registrerar joggingrundorna på jogg.se  Det ser så konstigt ut att det tar 1 timma och 20 minuter att ta sig runt 8 km…

Det är nånting som händer i skallen när man har sprungit ett tag. Nånting kemiskt, jag har glömt om det handlar om dopamin eller serotonin eller oxytocin. Hjärnan börjar liksom fungera helt på egen hand. Det går att ställa in den på ett bestämt problem, t ex hur en karaktär ska handla i en viss situation, eller bakgrunden till en viss scen som man har fastnat på. Om man kan låta bli att fundera aktivt på problemet och istället låter hjärnan sköta det på egen hand, så är det bara att stanna efter ett tag, fiska upp anteckningsboken ur magfickan och skynda sig att anteckna innan lösningen har fladdrat iväg.  Då kan det vara lögn att få tag i den igen.

Det går förresten lika bra att promenera har jag märkt. 

Allt jag behöver.

 Doften i trädgården just nu är obeskrivlig. Än så länge dominerar flädern fortfarande, men den här honungsrosen konkurrerar starkt och kaprifolen ligger i startgroparna. Doftpionerna måste man sniffa nära på för att njuta av, de första luktärterna har precis spruckit ut.

Dagens ros II

Den här vet jag tyvärr inte namnet på, får gräva fram etiketten när jag rensar rabatten nästa gång. Marsipan?

Dagens ros I

Kommentarer

 1. Kommentar av Flickr: Nigel in Cornwall den 4 juli, 2012 kl 09:50

  A lovely image Katinka:))

 2. Kommentar av Flickr: Catmanjoe den 5 juli, 2012 kl 05:09

  Such a lovely rose macro! Glorious pink! Nice bokeh too!

 3. Kommentar av Monica den 5 juli, 2012 kl 09:18

  Hej Katinka!
  Hittade din blogg via Simona Ahrnstedts.
  Vilken härlig blogg du har!

  Hälsn. Monica (gammal bohusläning, fortfarande med en stuga kvar, längtar dit nu…)

 4. Kommentar av Christina den 5 juli, 2012 kl 03:22

  Åhh har dina luktärter börjat blomma.(Är inte avundsjuk alls! ;-)) Mina är på gång men är inte riktigt där än.

 5. Kommentar av Flickr: KatinkaBille den 6 juli, 2012 kl 02:09

  [http://www.flickr.com/photos/21628570@N03] Thank you! It´s a lovely season 🙂

 6. Kommentar av Flickr: KatinkaBille den 6 juli, 2012 kl 02:10

  [http://www.flickr.com/photos/53028106@N02] Thank you very much for your time and your comment!

 7. Kommentar av Carolisabella den 7 juli, 2012 kl 12:03

  Vad jag önskar att jag hade det som du när jag var ute och sprang, att idéerna och lösningarna bara kom farande så där. Men inte då, har fullt upp med att flåsa när jag joggar. Attans.
  Dina bilder är jättefina och den rosa rosen, vilken personlighet!

 8. Kommentar av Katinka den 7 juli, 2012 kl 10:06

  Tack snälla! Vad beträffar idéerna – det gäller att ha tålamod och inte ge upp, det tar några kilometer innan hjärnan faller in i automode. 😉

 9. Kommentar av Flickr: Catmanjoe den 9 augusti, 2012 kl 02:54

  Against the black backdrop, a perfect rose macro capture! Love it! 🙂

 10. Kommentar av Flickr: KatinkaBille den 9 augusti, 2012 kl 04:19

  [http://www.flickr.com/photos/53028106@N02] Thank you, I love it too! 🙂

Kommenteringen är stängd.